Powered By Blogger

26 Ağustos 2016 Cuma

YIKILAN YUVA (1967)

Yönetmen: Orhan Aksoy
Senaryo: Bülent Oran
Operatör: Kenan Kurt
Yapım: Akün Film/ İrfan Ünal, Recai Akçaoğlu


Müzik: Haramiler Orkestrası, Set Amiri: Basri Büyükcan, Set Elemanları: Sonay Kanat, Halis Özer, Cemil Demirkol, Ömer Demir, Işıklar: Fehmi Eryılmaz, Kamera Asistanı: Salih Dikişçi, Işık Asistanı: Yusuf Küçüköner, Prodüksiyon Direktörü: Semih Sezerli, Reji Asistanları: Tolgay Ziyal, Erdal Aksü, Laboratuvar: Recai Karataş, Sedat Tuncel, Montaj: Özdemir Arıtan, Negatif Montaj: Ali Berkan, Senkron: Arif Özalp, Seslendiren: Tuncer Aydınoğlu, Kamera: Kenan Kurt, Acar Film stüdyosunda hazırlanmıştır.


Oyuncular: Cüneyt Arkın, Filiz Akın, Peri Han, Süleyman Turan, Semih Sezerli, Natuk Baytan, Şenay Ülkü, Hulusi Kentmen, Muammer Gözalan, Ahmet Kostarika, Zeki Sezer, Hüseyin Kutman, Hakkı Kıvanç, Lütfi Engin, Çocuk Yıldız: Ömercik (Ömer Dönmez “D. 1959”)

Konu: Doktor Ekrem (Cüneyt Arkın) evli bir çocuğu olan ünlü bir kalp uzmanıdır. Mesleğinden başka hiçbir şey düşünmez. Eşi Jale ise (Peri Han) ailesinden çok kendini düşünen, eşinin kendisine sağladığı olanakları cömertçe harcayan bir kişidir. Ekrem eşinin bu tür sorumsuz davranışlarından rahatsız olmasına karşılık evliliğini sürdürmeyi dener. Eşi ise onun kendisinden çok işine zaman harcamasını bir türlü kabullenemez. Ama kendisiyle ilgilendiği zaman da eşini hep düş kırıklığına uğratır. Ekrem'i ailesine tek bağlayan ise küçük oğlu Murat'tır. Bir gün Ekrem, bir kaza sonucu bacağından yaranmış şarkıcı Ayla Sirmen'le (Filiz Akın) tanışır. Filiz tam anlamıyla bir yaşam kadınıdır. Kısa sürede Ekrem'in dünyasını değiştirmenin üstesinden gelir. Ekrem, ailesinde bulamadığını Filiz'in kendine özgü tavırlarında ve onun çevresinde bulmaya başlar. Ama her adımı Ekrem'i bir felakete doğru sürükler. Artık Ekrem, eski Ekrem değildir. Buna kendisi de inanır ve bir başka kişiliği oynamaya yaşamaya başlar





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder