Powered By Blogger

22 Şubat 2018 Perşembe

AĞLIYORUM (1973)


Senaryo ve Yönetmen: Muzaffer Arslan
Görüntü Yönetmeni: Necati İltaç
Yapım: Sine Film/Muzaffer Aslan

Oynayanlar: Filiz Akın (Gamze-Nazan), Ediz Hun (Haldun), Nihat Ziyaalan, Kahraman Kral (Harun), Hulusi Kentmen (Fahrettin). 

Konu: Deniz kenarında tek başına dolaşan genç ve güzel bir kadın dalgalara bakarak eski günlerini anımsar. Geçmişteki tüm olaylar gözlerinin önünden bir bir geçer. Sonra bir eczaneye gidip bir sürü ilaç alır, bir geceliğine tutuğu otel odasında onların tümünü içer. Gök gürültüsünden korkan küçük çocuk (Harun) hastanede gözlerinden ameliyat olan babasına telefon açarak, çok korktuğunu ve kendisine bakan Gamze'nin (Filiz Akın) annesi olduğunu iddia ettiği için onu evden kovduğunu söyleyerek hemen eve gelmesini söyler. Haldun (Ediz Hun) oğlunun güç durumda olduğunu anlayarak gözlerindeki bantı çözer ve hemen eve gider. Bu arada otel odasında ölümle pençeleşen Gamze oğlunu arar ama telefon kapanır. Sonra da Haldun'u, yani eski eşini arayarak ölmek üzere olduğunu ve gerçeği açıklayacağını söyler. Tekrar eski günlere dönülür: Gamze, ikizi olan Nazan ile konservatuarda okurken Haldun ile tanışırlar. Ama Haldun kendisine seven Gamze yerine kız kardeşi Nazan ile evlenir. Bu duruma katlanamayan Gamze de müzik öğretmeni olarak Anadolu'ya gider. Yıllar sonra geri döndüğünde sevdiği adam Haldun'la evlenen kız kardeşi Nazan'ı ziyaret eder. Nazan eskisi gibidir. Haldun'u hiç sevmemiştir, bir başka adamla kaçmak için hazırlıklar yapar ve yanına Gamze'yi de alarak evden çıkar. Bu arada Gamze'ye elindeki yüzüğü de verir. Yolda iki kadın tartışır ve araba bir kamyona çarparak uçuruma yuvarlanır. Gamze yaralı olarak kurtulur ve kız kardeşinin yerine geçer bu kez Nazan rolünü oynar. Haldun ise Gamze'yi karısı zennedir. Gamze ise yıllar önce yitirdiği sevgisini bu kez elde etmek için o rolü istemeyerek de olsa oynar. Çocukları Harun'un doğması bu evliliği daha perçinler. Ama gerçeği Gamze'den başka hiç kimse bilmez.

Ama genç kadın bu gerçeği sonsuza dek taşıyamaz. Açıkladığı zaman ise her şey değişir. Gök gürültüsünden korkan küçük çocuk (Harun) hastanede gözlerinden ameliyat olan babasına telefon açarak, çok korktuğunu ve kendisine bakan Gamze'nin (Filiz Akın) annesi olduğunu iddia ettiği için onu evden kovduğunu söyleyerek hemen eve gelmesini söyler. Haldun (Ediz Hun) oğlunun güç durumda olduğunu anlayarak gözlerindeki bantı çözer ve hemen eve gider. Bu arada otel odasında ölümle pençeleşen Gamze oğlunu arar ama telefon kapanır. Sonra da Haldun'u, yani eski eşini arayarak ölmek üzere olduğunu ve gerçeği açıklayacağını söyler. Tekrar eski günlere dönülür: Gamze, ikizi olan Nazan ile konservatuarda okurken Haldun ile tanışırlar. Ama Haldun kendisine seven Gamze yerine kız kardeşi Nazan ile evlenir. Bu duruma katlanamayan Gamze de müzik öğretmeni olarak Anadolu'ya gider. Yıllar sonra geri döndüğünde sevdiği adam Haldun'la evlenen kız kardeşi Nazan'ı ziyaret eder. Nazan eskisi gibidir. Haldun'u hiç sevmemiştir, bir başka adamla kaçmak için hazırlıklar yapar ve yanına Gamze'yi de alarak evden çıkar. Bu arada Gamze'ye elindeki yüzüğü de verir. Yolda iki kadın tartışır ve araba bir kamyona çarparak uçuruma yuvarlanır. Gamze yaralı olarak kurtulur ve kız kardeşinin yerine geçer bu kez Nazan rolünü oynar. Haldun ise Gamze'yi karısı zennedir. Gamze ise yıllar önce yitirdiği sevgisini bu kez elde etmek için o rolü istemeyerek de olsa oynar. Çocukları Harun'un doğması bu evliliği daha perçinler. Ama gerçeği Gamze'den başka hiç kimse bilmez. Ama genç kadın bu gerçeği sonsuza dek taşıyamaz. Açıkladığı zaman ise her şey değişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder