Powered By Blogger

21 Şubat 2018 Çarşamba

YİRMİ YIL SONRA (1972)


Senaryo ve Yönetmen: Osman F. Seden
Kamera: Memduh Yükman
Yapım: Kemal Film / Osman F. Seden,

Yönetmen Ast: Arif Erkuş, Ali Kıvırcık, Kamera Ast: Aytekin Çakmakçı, Renk Uzmanı: Mengü Yegin, Laboratuar: Metin Eren, Hasan Örnek, Süleyman Kaya, Abdullah Akdeniz, Montaj-Senkron: Turgut İnangiray, Mehmet Özdemir, Negatif Montaj: Sezai Elmaskaya, Ses Mühendisi: Duyal Karagözoğlu, Işık Şefi: İlhan Aslım, Işık Ast: Celal Şahin, Prodüksiyon Amiri: Adnan İrkut, Prodüksiyon Ast: Cemil Kaskap, Dekor: Hasan Nurdan, Set Ekibi: Sadi Kanat, Erdoğan Bulut, (Saner Film stüdyosunda renklendirilmiş ve Stüdyo Bükey’de seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Ayhan Işık (Nazım), Nazan Şoray (Tülay), Hülya Darcan (Hülya), Yalçın Gülhan (Cüneyt), Aytaç Arman (Erol), Gülistan Güzey (Ayten), Kenan Pars (Kenan), Hulusi Kentmen (Cezaevi Müdürü), Nubar Terziyan (Nazım’ın Ustası), Hüseyin Peyda (Polis), Mine Sun, Meltem Mete, Talat Gözbak (Maraşlı), Erdoğan Seren, Mehmet Yağmur, Bedri Aydın, Oktay Yavuz, Ali Demir, Ahmet Koç, İbrahim Kurt, Nesrin Kaptan, Erdoğan Seren, Mustafa Yavuz

Konu: Bu arada Usta, Alexander Dumas'ın "Yirmi Yıl Sonra” isimli romanından etkilenerek, kendi eserleri arasında yirmi yıl sonra bile geçerliliğini koruyabilecek bir konuya el atar ve "Kanun Namına"nın değişik bir versiyonunu "Yirmi Yıl Sonra” Ayhan Işık, Nazan Şoray ismiyle tekrar ele alır. Filmde, hapishaneden tahliye olduktan sonra hayatla hesaplaşmaya girişen eski bir hükümlünün dramı anlatılmaktadır. Nazım (Ayhan Işık), çocuklarına öldüğünü söylettirerek, onları bir daha görmemeyi göze alan onurlu bir mahkumdur. Çıktığında onu korkunç sürprizler beklemektedir. Karısı (Nazan Şoray), acılara dayanamayıp hafızasını kaybetmiş; çocukları kötü yola düşmüştür. Oğlu Cüneyt çetenin elinde bir tetikçidir. Yaşadığı fakir ve amaçsız hayattan dolayı, öldüğünü sandığı babasını suçlamaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder