Powered By Blogger

21 Şubat 2018 Çarşamba

YALAN DÜNYA (1972)


Yönetmen: Temel Gürsu
Senaryo: Erdoğan Tünaş
Foto Direktörü: Erdoğan Engin
Yapım: Olgun Film / Olgun Eltan

Reji Asistanı: Sami Güçlü, Kamera Asistanı: Selçuk Topçuoğlu, Prodüksiyon Asistanı: Yücel Türkoğlu, Işık Şefi: Dede Şimşek (Funda Işık Servisi), Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Bican Avşar, Ar Direktör: Basri Büyükcan, Set Amiri: Baki Soğukpınar, Kostüm: Arif Yalabık, Laboratuar Şefi: Recai Karataş, Montaj Şefi: Özdemir Arıtan, Prodüksiyon Amiri: Sedat Demir,
(Acar Film Stüdyosunda hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Kartal Tibet, Sevda Ferdağ, Tanju Gürsu, Şükriye Atav, Enver Dönmez, Ekrem Gökkaya, Reha Yurdakul, Hamit Yıldırım, Ali Seyhan, Sedat Demir, Mine Soley, Ekrem Dümer, Murat Sümer, Yavuz Turgul, Oktay, Yavuz, Yavuz Turgul, Baha Tunç, Atılay Gülen, Asım Nipton, Faik Coşkun, Kamer Baba, Çocuk Yıldız: Ömercik (Ömer Dönmez - d: 1959)

Konu: Polis şefi olan Murat (Kartal Tibet) gece baskınlarıyla yasa dışı işler yapan gece kulübü, pavyon, randevuevi, kumarhane ne varsa baskın yaparak onları yıldırır. Ama baskınlar sonucunda büyük patronu hiç ·yakalayamaz. Onların yerine hep fedailerini tutuklar. Büyük patronlar ise bu durumdan hiç hoşnut kalmazlar ve güçlerini yitirerek zor duruma düşerler. Sonunda Murat'ı ortadan kaldıracak bir adam arayışı içine girerler ve hapisten yeni çıkmış Kemal'i (Tanju Gürsu) bulurlar. Kemal polis Murat'la baş edecek yüreğe, beceriye sahiptir. Ne var ki bu işi kabullendiği halde yapmak istemez. Çünkü Murat'la geçmişe dayanan bir yakınlığı vardır. Bunu öğrenen patronlar bu kez iki kişiyle birlikte baş etmek zorunda kalarak büyük bir çatışmaya girişirler. Bu çatışma sırasında yeraltı dünyasının tüm kirli çamaşırları ortaya çıkar .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder