Powered By Blogger

8 Mart 2020 Pazar

BİR DAMLA ATEŞ (1981)


Senaryo ve Yönetmen: Osman F. Seden
Yardımcı Yönetmen: Arif Erkuş
Foto Direktörü: Kenan Kurt
Yapım: Kardeş Film/Nazmi Özer

Kamera Asistanı: Recep Biçer, Set Teknisyenleri: Sonay Kanat, Taci Erşan, Ekrem Çınaroğlu, Seslendiren: Erkan Esenboğa, Montaj-Senkron: Mevlüt Koçak, Negatif Montaj: Turgut İnangiray, Işık Teknisyenleri: Hayrettin Kara, Coşkun Uçar, Işık Direktörü: Aslan Yıldız, Renk Uzmanı: Sabahattİn Hoşsöz, Selahattin Kaya, Ziya Uçak, Yılmaz Erman, Prodüksiyon Amiri: Şerif Ablak, Asistan: Kadir Akgün, (Yeni Lâle film stüdyosunda hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Ferdi Tayfur (Ferdi), Necla Nazır (Pınar), Fikret Hakan (Fikret), Kadir Savun, Ünsal Emre, Ali Şen, Coşkun Göğen, Yavuz Karakaş, Baykal Kent, Burçin Bahar, Osman Seden, Selçuk Moralı, Hasan Kaynatan, Yavuz Karakaş, Muadelet Tibet, Zeki Tüney, Ahmet Karaca, Memduh Ünsal, Ahmet Açan, Ekrem Dümer,

Konu: Fikret (Fikret Hakan), bir cinayet nedeniyle hapse girerken kız kardeşi Pınar (Necla Nazır) ve annesini, yanında çalıştırdığı Ferdi'ye (Ferdi Tayfur) emanet eder. Ferdi, Pınar'ı sever. Ne var ki Pınar, zengin bir iş adamının oğlu ile sevişmektedir Ve zengin baba ise kızı istemez. Adamları tarafından Pınar, randevuevine düşürülür. Ferdi, kızı bataktan kurtarıp evlenmek ister. renin altına atıp intihar eder. Fikret kardeşini kötü yola düşürdüğünü sandığı Ferdi'yi vurmak için hapisten kaçar. Pınar, Ferdi'yi kurtarmak isterken ağabeyinin kurşunlarına hedef olur. Pınar, hastanede ölür. Fikret de kendini bir trenin altına atıp intihar eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder