Powered By Blogger

17 Mart 2020 Salı

YAŞADIKÇA (1984)


 Yönetmen: Temel P. Gürsu
Senaryo: Arda Uskan
Kameraman Abdullah Gürek
Yapım: Temel Film/Temel Gürsu

Prodüksiyon: Orhan Boran, Prod. Asistanları: Kadir Akgün, Şadan Yenişafak, Set Amiri: Taci Erşan, Set Asistanları: Mustafa Buvan, İbrahim Öner, Işık Şefi: Ergun Şimşek, Ka-mera Asistanı: Cem Esertepe, Montaj, Senkron: İsmail Kalkan, Sesleri Alan: Erkan Esenboğa, Negatif Montaj: Ai S. Berksan, Mustafa Kul, Renk Uzmanı: A. Tümay Rızai, Laborantlar: Selahattin Kılıççeken, Şems Tokgöz, Armağan Köksal, Asistan Rejisör: Engin Temizer, (Sineray Film Stüdyo ve Laboratuarla-rında hazırlanmıştır. )

Oyuncular: Cüneyt Arkın, Serpil Çakmaklı, Sait Seyit, Reha Yurdakul, Turgut Özatay, Hüseyin Zan, İbrahim Kurt, Madelet Tibet, Orhun Boran, Hakan Peker Dans Grubu ve Murat Soydan

Konu: Film, kendisini kardeşine adayan bir ağabeyin öyküsünü konu alır. Salih Eryılmaz kazandığı ihaleler sayesinde pek çok düşman edinir. Rakip şirketlerden birinin sahibi Ekrem diğer firmalarla anlaşarak Salih’e karşı birleşme kararı alır. Üç şirketin oluşturduğu bu grup Salih’i saf dışı bırakmak için fırsat kollamaya başlar. Bu sırada Salih’in yönetmen kardeşi Bora çektiği reklâm filmleriyle adını duyurmaya başlar. Bora ile Salih’in kardeş olduğunu öğrenen Ekrem bir plân yapar. Salih ya kardeşinin cezaevine girmesine razı olacak ya da ihaleden vazgeçecektir. (Hasan Sakın)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder