Powered By Blogger

27 Ocak 2018 Cumartesi

ONU ALLAH AFFETSİN (1970)

Yönetmen: Orhan Elmas
Senaryo: Nurettin Erişen
Foto Direktörü: Kaya Ererez
Yapım: Özleyiş Film / Üveyiz Molu

Sesleri Alan : Rauf Tözün, Montaj ve Senkron: İsmail Kalkan, Negatif Montaj: Ali Berkan, Işık Şefi: Şevket Keskin (Ender Işık Servisi), Set Amiri: Nizam Ergüden, Teknik Ekip: Murat Serenli, Hikmet Koyuncu, Kamera Asistanı: Hüseyin Ererez, Set Amiri: Erdil Demirbağ, Set: Ahmet Keskin, Orhan Akıllıgil, Prodüksiyon Amiri: Hüseyin Zan, Asistanı: Recep Kayseri, Yardımcı Rejisör: Nurettin İrişen, Ses Film stüdyosunda hazırlanmış Süperfon’da seslendirilmiştir

Oyuncular: Yılmaz Güney (Erol), Bitrsen Menekşeli, Osman Alyanak, Gülgün Erdem , Hüseyin Zan, Sırrı Elitaş (İhsan), Fatoş Özer, Osman Karahan, Dündar Aydınlı (Sıtkı), Selahattin Güçlü, Necat Er (Selim), İsmet Erten (İsmet), Osman Han, Hüseyin Zan, Osman Karahan, Sebahattin Güçlü

Konu: Babası imam olan Osman (Yılmaz Güney), kötü yola düşmüş bir gençtir. Kaçakçılık, hırsızlık ve cinayet gibi çeşitli suçlara adı karışan Osman, yeni bir hayatın özlemi içindedir. Yanlış bir yo! seçtiğini geç de olsa anlamıştır. Pişmandır. Bu kötü yoldan kurtulmanın çarelerini ararken karşısına genç bir kız (Birsen Menekşeli) çıkar, birbirlerine destek olurlar.
Osman, sevdiği kızın yardımlarıyla yaşamını belli bir düzene sokmaya çalışırsa da, daha önce kirli ilişkiler kurduğu çelenin adamları Osman'a rahat vermezler. Onlarla başı derttedir. Ailesini ve sevdiği kızı sürekli rahatsız ederler. Osman, tekrar bir savaş vermek zorunda kalır. Çetenin önemli adamlarından bazılarını öldürür. Osman çaresizdir. Kendini yeniden batağın içinde bulur.


Osman, peşini bırakmayan çeteyle çarpışırken, bu kez kurşunlara hedef olur. Ağır yaralıdır. O sırada babası camide ezan okumaktadır. Babasının sesini duyunca kanlar içinde, sürüne sürüne caminin avlusuna gelir. Babası (Osman Alyanak), oğlunu kanlar içinde görünce önünde diz çöker ve onu kucaklar. Osman yavaşça gözlerini açar. "Baba, size layık olamadım, beni affet, derken başı düşer. Oğlunu kaybetmenin acısı içinde olan yaşlı adam, başım boşluğa doğru kaldırarak dua eder. “Agah Özgüç, “Bütün Filmleriyle Yılmaz Güney” 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder