Powered By Blogger

27 Ocak 2018 Cumartesi

TARKAN “GÜMÜŞ EYER” (1970)

Yönetmen : Mehmet Arslan
Eser ve Senaryo Sezgin Burak
Foto Direktörü: Cahit Engin
Yapım: Arzu Film/ Nahit Ataman

Reji Asistanı: Yılmaz Korkut, Kameraman: Orhan Oğuz, Işık Şefi: Hüseyin Özşahin, Kostümler Ahmet Saatler, Teknisyenler Kerem Gülgey, Halil Dede, Ahmet Kesin, Set Amiri: Sonay Kanat, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Montaj: Özdemir Arıtan, Stüdyo Teknisyenleri: Recai Karataş, Osman Bilen, Arif Özalp, Tanaş Petridis, Prodüksiyon Amiri: Yılmaz Kanat, (Acar Film Stüdyosunda Hazırlanmıştır.)

Oynayanlar : Kartal Tibet (Tarkan), Eva Bender (Büyücü Goşha), Bilal İnci (Kostak), Reha Yurdakul (Tarkan’ın babası Altar), aşam Altan Günbay, Suphi Tekniker, Danyal Topatan, Mehmet Ali Akpınar, Refik Ansav, Kaya Volkan, Hüseyin Alp, Benan Öz, Yıldız

KONU: Babası Altar’ın (Reha aşamlar) ve Alanların reisi Kostok (Bilal İnci) ile mücadelesinden başlayarak yenilmez cengaverin çocukluğunu anlatır. Kostok, Akadya prensesi büyücü Gosha (Eva Bender) ile birlite Altar’ın kalesine gelir ve gosha, bir madalyon yardımıyla Altar’ın oğlu Tan’ı büyüleyip kendine bağlar. Bir yıl geçer Altar’ın ikinci oğlu Tarkan doğar. Bir yaşına bastığında Kostok kaleye saldırır ve herkesi kılıçtan geçirir. Dadısı tarafından mağaraya bırakılan küçük Tarkan (Kartal Tibet’in oğlu Kaan Tibet) kurt tarafından büyütülür.


Tarkan ve Kurt yakalanırlar ve bir kafese konursa da Tulga (Suphi Tekniker) çocuğu ve Yaşam kafesten kurtarıp kaçırır ve Tarkan’ın geçmişlini ona anlatır. Bundan sonra Tarkan öcünü almaya and içer ve Kostok’un adamlarından Sorkof (Mehmet Ali Akpınar) ile Kedi’yi (Danyal Topatan) öldürür. Daha sonra Kostok’u da öldüren Tarkan Gümüş Eyer’i alır ve memleketine döner. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder