Powered By Blogger

13 Nisan 2018 Cuma

ANA OCAĞI (1977)


Senaryo ve Yönetmen: Osman F. Seden
Görüntü Yönetmeni: Cahit Engin
Yapım: Uğur Film/Memduh Ün

Oyuncular: Fatma Girik. Kadir İnanır, Bilal Inci, Betül Aşçıoğlu, Yıldırım Gencer, Senem Kayra, Hülya Tuğlu, Hikmet Taşdemir, Baki Tamer, Hakkı Kıvanç, İhsan Gedik, Tahsin Koray, Cevdet Arıkan, Kudret Karadağ, Tevfik Şen, Ekrem Gökkaya, Reşit Çıldam, Osman F. Seden, Memduh Ün, Nermin Özses, Zeki Sezer

Konu: Fatma, eşi Rıza, çocukları Kadir ve Nur İstanbul'un kenar mahallelerinin birinde yaşayan mutlu bir ailedir. Rıza, ailesinin geçimini halde kamyoneti ile mal taşıyarak sağlar. Bazı kişiler,  taşıma iznine karşılık haraç istemeye başlayınca Rıza ve bazı kamyoncular buna yanaşmaz ve aralarında bir çatışma çıkar.

Mafya lideri Kamil, kendilerine karşı çıkanların elebaşılığını yapan Rıza'yı ortadan kaldırmak ister ve onu ailesinin gözü önünde öldürtür. iki çocukla çaresiz kalan Fatma ailesini geçindirmek için eşinin işini yapmaya başlar. Kızı Nur evde dikiş dikerek, oğlu Kadir ise bir oto tamirhanesinde çalışarak annesine yardımcı olular. Ama Kadir bir süre sonra işi bırakarak bir başka işte çalışmaya ve çok para kazanmaya başlar. Annesine bir otelde çalıştığını söylerse de bu gerçek değildir. Aslında babasını öldüren Mafya liderinin yanında fedailik yapar. Annesi ne iş yaptığını öğrenince onun kazandığı parayı istemez, oğlu ise babası gibi yoksul yaşamak istemediğini söyler. Bir süre sonra Kadir'in işleri ters gider ve hapse düşer. Annesi bu kez oğlunu kurtarmak için harekete geçer. Ama bu pek kolay olmaz. Oğlunu içine düştüğü bataklıktan tümüyle kurtarması için Mafya ile karşı karşıya gelmek zorundadır. Ama bundan kaçınmaz ve sonuna kadar gider. “Burçak Evren, “İki Ün’lü Kadın Fatma Girik”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder