Powered By Blogger

14 Nisan 2018 Cumartesi

ŞABANOĞLU ŞABAN (1977)



Yönetmen : Ertem Eğilmez
Senaryo: Sadık Şendil
Görüntü Yönetmeni: Hüseyin Özşahin
Yapım : Arzu Film/Nahit Ataman

Yönetmen Yardımcısı: Ahmet Sezerel - Halit Güngör, Kamera Ast.: Ertunç Şenkay, Sesleri Alan: Necip sarıcıoğlu, Renk Uzmanı: Hasan Ör-nek, Dekor-Kostüm : Peyman, Laboratuvar: İsmet Tomaçgil, Hayrettin Çakmak, Mahmut Doğan, Hüseyin Bulut, Negatif Montaj, Mahmut Eskici, Kazım Çakırman, Montaj-Senkron: İsmail Kalkan, Işık Ekibi: Süleyman Çekiç, Teoman Sayın, Şükrü Kara, Set EKibi: İsmail Kündem, Taci Terşan, Ömer Bubu, Aziz Kıskanç, Aslan Gül, Prodüksiyon Amiri: Yılmaz Kanat, (Yeni Stüdyoda seslendirilmiştir).

Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen, Ayşen Gruda, Şevket Altuğ, Sevda Aktolga, Sevil Üstekin, Güler Ökten, Sıtkı Akçatepe, Ayben Erman, Dinçer Çek-mez, İhsan Yüce, Engin Orbey, Necdet Yakın, Ergin Orbey,

Konu: Her şeyin taklit ve şakaya dayandığı, temaşa sanatının ilk olarak uygu-landığı bir film. Şaban ile Ramazan'ın savaştaki sakarlıklarını konu alan bir film. Bu ikilinin salaklıklarına katlanan komutanlar, savaş sonrasında da yakasını bu ikiliden kurtaramaz. İki kafadar, bu sefer polis müfettişi olarak komutanlarının hayatına girerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder