Powered By Blogger

14 Nisan 2018 Cumartesi

LiSELİ KIZLAR (1977)


Senaryo ve Yönetmen: Orhan Elmas
Foto Direktörü: Çetin Tunca, Taner Öz
Yapım: Elif Film/Atilla Gökbörü, Berin Giz

Montaj Şefi: Özdemir Arıtan, Laboratuvar Şefi: Recai Karataş, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Set Teknisyenleri: Hacı Fidan, Sami Meriç, Cengiz Öktem, Işık Teknisyenleri: Rıdvan Varol, Mehmet Varol, Hüseyin Aldemir, Hüseyin Sakal, Prodüksi-yon: Mustafa Eti, Asistanı: Tevfik Atakan, Acar Film Stüdyosunda hazırlanmıştır)

Oyuncular: Necla Nazır, Itır Esen, Neslihan Danışman, Selçuk Özer, Cemal Gencer, Cem Kurtiz, Saadet Gürses, Turgut Boralı, Ayfer Feray, Osman Alyanak, Tevhid Bilge, Selim Naşit, Muadelet Tibet, Leman Akçatepe, Orhan Elmas, Yavuz Şeker, Renan Fosforoğlu, Buket Işılay, Mesut Sürmeli, Belgin Koçak, Nilüfer Nutku, Belkıs Gökçe, Lamia İşsever, Aysun Işılay, Şeref Çokşeker,

Konu: Sınıf arkadaşı olan, farklı toplumsal sınıflardan gelen üç kız arkadaş okulun dertsiz günlerinde sinema artisti fotoğ-raflarına bakarak gelecek düşleri kurarlar, mezun olduklarında, belli bir süre sonra belli bir gün buluşmaya söz verirler. Farklı aile yapıları,. umut dolu bu genç kızlara değişik gelecekler hazırlar. Yoksul aileden gelen kız. ilk aşk macerasından sonra düş kırıklıkları ile kötü yola düşer kentsoylu, öğrenimi tamamlayarak mutlu bir yuva kurar: zengin şımarık kız güzelliği ile başarılar elde eder sefahat alemlerinde bir süre yükselirse de sonra bir otel odasında, intihar eder. Buluşma günü fakir kız gelir, fakat ailesi ile gelen arkadaşına görünmek istemez, buluma yerinden ayrılırken kaldırımda zengin ailenin kızının intihar haberinin yer aldığı gazete parçaları vardır. Elmas 24 yıl sonra aynı konuyu ele alırken filmin renklenmesi dışında fazla değişiklik ol-maz. Üç kız arkadaşın bir artist fotoğrafına bakarken başlayan serüvenleri, finalde yeni yetişmekte olan üç genç kızın, günün popüler yeni bir artistin fotoğrafına bakmaları görüntüleri ile biter.

Not: Film 1959 yapımı Muhterem Nur'un başrolünü oynadığı “Üç Kızın Hikayesi” (Orhan Elmas) filminin 2. çevrimi.

► 1977 yılında çekilen bu versiyonda ana karakterlerin isimleri farklıdır . Muhterem Nur'un karakterini Necla Nazır Sema Pekiş'in karakterini Itır Esen, Leyla Sayar'ın karakterini de Neslihan Danışman can-landırmış. Betigül'ün babası rolünü 77 versiyonunda Turgut Boralı, annesini de Ayfer Feray oynuyor.

Not: Filmin ilk çekimi 1959 yılında yine Orhan Aksoy yönetiminde “Üç Kızın Hi-kâyesi” adı altında filme çekilmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder