Powered By Blogger

29 Mart 2020 Pazar

GENÇ VE DUL (1986)


Senaryo ve Yönetmen: Aykut Düz
Görüntü Yönetmeni: Şener Işık
Yapım: Sun Film/Erol Şenbecerir

Prodüksiyon Amiri: Abdullah Ataç, Set Ekibi: Sonay Kanat, Kemal Kundak, Işık Ekibi: Light Star Metin Dev-rim, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, Ses Mühendisi: Demir Arakon, Laboratuar: Tümay Rızai, Armağan Köksal, Şems Tokgöz, Negatif Montaj: Ali Berkant, Ömer Ak-su, Sultan Yıldırım, Eşleme: Mezin Çeşmebaşı, Mustafa Kalkan, Soner Şenbecerir. Müzik: Cahit Berkay, Yönetmen Asistanı: Nejat Gürsoy, (Sineray stüdyosunda hazırlanmıştır)

Oyuncular: Yılmaz Zafer, Zuhal Olcay, Meral Orhonsay, Necla Fide, Alper Şenbecerir, Esen Günay, Emin Alkut, Kameraman: Himmet Arı,

 Konu: Film, bir apartmanda yaşayan genç bir adamla orta yaşlı dul bir kadının öyküsünü konu alır. Yıldız, yıllar önce kocasını kaybettikten sonra depresyona girer. Kuzeni İnci’nin telkinleri Yıldız’ı kabuğundan çıkmaya zorlamaktadır. Öte yandan apartmanın genç ve uçarı çifti Mete ile Ayla’nın hareketli yaşamı da Yıldız’ı içten içe imrendirir. Mete ve Ayla artık rutin hâline gelen tartışmalara girmektedir ve bu tartışmalar günün birinde Mete’nin Ayla’yı öldürmesiyle sona erer. Olaya tanık olan Yıldız ise Mete’ye yardım eder. İkili için gergin bir süreç başlar. Ancak cinayetin ardında Yıldız’ın farkında olmadığı gerçekler vardır. (Hasan Sakın) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder