Powered By Blogger

31 Mart 2020 Salı

MERHAMET (1986)


Yönetmen: Temel Gürsu Senaryo: Edoğan Tünaş
Kameraman: Sertaç Karan
Yapım: Has-Bor Film/Oya Aydoğan

Teknik Ekip: Baki, Soğukpınar, Ah-met Yüce, Yaşar Çakmaz, Işık Ekibi: Fazlı Sekizler, Serkan Karan, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşses, Laboratuar: A. Tümay Rızai, Şems Tokgöz, Armağan Köksal, Fehmi, Acar, Sesleri Alan: Erkan Esenboğa, Negatif Montaj: Ömer Aksu, Sultan Yıldırım, Montaj Yardımcıları: Me-tin Çeşmebaşı, Mustafa Kalkan, Soner Şenbecerir, Reji Asistanları: Arif Erkuş, Aynur Başgök, Kamera Asistanı: Uğur Kovan, Işık Şefi: İbrahim Sabuncu, Prodüksiyon Amiri: Mustafa Doğan, Montaj-Senkron: Sedat Karadeniz, Sineray Film Stüdyosu’nda hazırlanmış ve seslendirilmiştir.

Oyuncular: Oya Aydoğan, Küçük Emrah, Mahmut Cevher, Leyla Önder, Engin Koç, Aysel Kiper, Mehtap Anıl, Tuğrul Koparan, Papatya Candaş, Esma Gülaylar, Hasan Çelik, Mustafa Doğan

Konu: Filmde, yıllar önce ayrılan anne ve babasının yeniden birleşmesini sağlayan bir adamın hikâyesini anlatılır. İş adamı Kenan baraj inşaatı için bir köye gider. İnşaatın yapıldığı köyde yaşayan Ayşe adında bir kadına âşık olur. İmam nikâhıyla evlenirler ve Emrah adında bir çocukları olur. Kenan’ın işleri bitince İstanbul’a dönmeye karar verir. Emrah’ı yanına alır ve Ayşe’yi terk eder. Yıllar sonra Emrah, anne ve babasının yeniden beraber olmasını sağlayacaktır. (Meltem İşler Sevindi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder