Powered By Blogger

29 Mart 2020 Pazar

GÜN AKŞAM OLDU (1986)


Senaryo ve Yönetmen: Şahin Gök
Görüntü Yönetmeni: Sedat Ülker
Yapım: Kurgu Film /İsmail kalkan

Yönetmen Yardımcısı: Can Özer, Müzik: Cahit Berkay, Renk Uzma-nı: Sabahattin Hoşsöz, Laboratuar: A. Tümay Rızai, Şems Tokgöz, Armağan Köksal, Aslan Tektaş, Ses Mü-hendisi: Erkan Esenboğa, Kurgu İsmail Kalkan, Eşleme: M.S.M Negatif Kurgu: Ömer Aksu, Set Amiri: Sami Meriç, Set: İsmail Kün-dem, Alaattin Uzun, Yapım Sorumlusu: Rauf Ozangil, (Sineray Stüdyolarında Hazırlanmıştır).

Oyuncular: Gökhan Güney (Veli), Burcu Tekgül (Zinnet), Menderes Samancılar (Selim), Erdinç Akbaş (Ümit), Cengiz Sezici (Galip), Erdinç Akbaş, Filiz Mete, Rauf Ozangil, Mustafa Oğuz, Fikret Fırtına, Mustafa Kırkağaç, Sami Meriç, Sabahat Akyüz, Ferit Kavas,

Konu: Konu: Filmde, birbirini seven bir erkekle bir kadının hikâyesi anlatılır. Birbirlerini seven Veli ile Zinnet evlenmek isterler. Ancak Zinnet’in babası evlenmeleri için Veli’nin maddi durumunu düzeltmesini ister. Veli de para kazanmak için Almanya’ya gider. Bir süre sonra da köyüne dönüş yapar. Ne var ki döndüğü ilk gün Zinnet’in köyün ağasının oğlu Selim ile nişanlandığını öğrenir. Bu durumu kabullenmeyen Veli, her şeye rağmen Zinnet ile evlenmeye çalışacaktır. (Meltem İşler Sevindi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder