Powered By Blogger

1 Nisan 2020 Çarşamba

SEVDA ATEŞİ (1986)


Yönetmen: Ertem Göreç
Senaryo: Erdoğan Tünaş
Görüntü Yönetmeni: Ümit Ardabak
Yapım: Sezer Film/Sezer İnanoğlu

Prodüksiyın Amiri: Hasan Kubilay, Set Ekibi: Cavit Aydın, Ferhat Unaz, Murat Ataç, Işık Şefi: Fevzi Eryılmaz, Yardımcıları: Faruk Yaman, Dursun Çirkin, Ses Mühendisi: Erkan Esenboğa, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşses, Laboratuvar: A. Tümay Rızai, Şems Tokgöz, Armağan Köksal, Kuırgu: Cevat Sezer, Negatif Montaj: Ömer Aksu, Sultan Yıldırım, Reji Asistanı: Yasemin Yazıcı, Kamera Asistanı: Adnan Gürkonak, Fotoğraf: Sabahattin Oymak, Yardımcı Yönetmen: Mıuzaffer Hiçdurmaz, (Sineray Film stüdyosunda hazırlanmış ve seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Hülya Avşar, İsmet Özhan, Nazlı Birand, İhsan Yüce, İhsan Baysal, Renan Fosforoğlu, Yaşar Şener, Nuri Tuğ, Ayedın Haberdar, Küçük Çocuk: Cengiz Ekinci, Büyük Çocuk: Faruk,

Konu: Bodrum’un küçük bir kasabasında yaşayan Gülcan kimsesiz, hüzünlü bir genç kızdır. Gülcan kasabanın sevgilisi, biricik Maviş’idir. Terzilik yapan Gülcan herkesin yardımına koşan bir iyilik meleğidir. Acılarını ve yalnızlığını bu şekilde unutmaktadır. Genç kızın yıllardır beklediği kalbinin prensi İstanbul’dan çıkagelir. Büyük şehrin kalabalığından kaçıp kasabaya kaderine gelen tayfa Halil bilmeden Gülcan’ın yazgısını da değiştirecektir. Halil’e kalbini kaptıran Gülcan onunla evlenecektir. Ancak sevdiği adamın gün geçtikçe değişmesi, içine kapanıp, bir şeylerin korkusuyla yaşaması ikisinin de hayatını kabusa çevirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder