Powered By Blogger

31 Mart 2020 Salı

NAMUS SÖZÜ (1986)


Yönetmen: Yücel Uçanoğlu
Senaryo: Safa Önal
Kamera: Erhan Canan
Yapım: Burç Film/Fedai Öztürk

Işık: Turgut Köse, Erdem İstanbullu, M. Ali Gündoğdu, Yardımcı Yönetmen: Ümit Hiçdurmaz, Prodüksiyon Amir: Abdullah Ataç, Prodüksiyon Yardımcısı: Ertan Güntan, Ses Mühendisi: Erkan Esenboğa, Montaj, Senkron: Sedat Karadeniz, Negatif Montaj: Ömer Aksu, Ali Berkan, Laboratuar: A. Tümay Rızai, Şems Tokgöz, İzzet Tatlıcı, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, (Sineray film stüdyolarında hazırlanmıştır)

Oyuncular: Gökhan Güney, Bahar Öztan, Yaman Okay, Selahattin Fırat, Ümit Yesin, Abdullah Ataç, Ali Duman, Mehmet Uğur, Zehra Tan, Erol Emirli, Ali Demir, Ümit Hiçdurmaz, Hasan Saraç, Mine Ersu, Zehra Tan, Yaşar Kutbay, Mehmet Uğur, Ali Ceylan, SAlaattin İzgü, Faruk Savun, Ertan Güntay, Hüseyin Ünlü,

Konu: Filmde, zorba bir tefecinin âşık olduğu kadın için verdiği mücadele anlatılır. Davut, köyün zorba tefecisi Binali’ye yüklü miktarda borçlanmıştır. Üstelik borcun vadesi gelmesine rağmen Davut gerekli parayı bir türlü denkleştiremez. Öte yandan Binali de bu sayede Davut’u muhtaç duruma düşürerek kızı Gülcan’la evlenmeyi plânlar. Borcun vadesinin dolmasına az bir zaman kala Davut kalp krizi geçirerek ölür. Ancak Davut’un ölümü de sorunları çözmez. Gülcan, sevgilisi Yunus’tan ayrılmak zorunda kalır. Üstelik borcunu ödeyebilmek için sıradışı bir yola başvurur. (Hasan Sakın)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder