Powered By Blogger

9 Mart 2020 Pazartesi

HASRET SANCISI (1982)


Yönetmen: Osman F. Seden
Senaryo: Erdoğan Tünaş
Görüntü Yönetmeni : Salih Dikişçi
Yapım: Erman Film/Hürrem Erman

Laboratuvar: Selahattin Kaya, Ziya Uçak, Mustafa Yıldız, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, Montaj: Mevlut Koçak, Negatif montaj: Gültekin Çavuş, Sesleri Alan : Erkan Esenboğa, Işık Şefi: Turgut Köse, Hayrettin Kara, Ali Rıza Dulda, Set Ekibi: Ercan Akyıldırım, Fikret Güryalçın, Turan Alak,
(Yeni Lale Film stüdyosunda hazırlanmış ve seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Ferdi Tayfur, Çiğdem Tunç, Suzan Avcı, Neriman Köksal, Nuri Alço, Nejat Özbek, Ali Sururi, Kadir Savun, Fusun Uçar, Atilla Ergün, Osman Seden, Barış Dikişçi (çocuk yıldız)

Konu: Gemicilik yapan Ferdi, mahallenin güzel kızı Seher ile sözlüdür. Seher bir terzi atölyesinde çalışmakta ve zengin bir hayat sürmenin hayalini kurmaktadır. Ferdi, sevgilisinin isteği üzerine işinden ayrılır ve kendisine daha çok kazanabileceği bir iş aramaya başlar. Ancak bulduğu iş Seher'i memnun etmez. Bu arada Seher, atölyeden arkadaşı Minnin esrarengiz ölümüne şahit olur. Mine zengin sevgilisi Ekrem'den hamile kalmış ancak kandırıldığını anlayınca intihar etmiştir. Ekrem'in ailesi oğullarını ve itibarını korumak için Seher'i oğullarına eş olarak seçerler. Bu teklif, zengin hayatın özlemini kuran Seher'in başını döndürür ve evlenme teklifini kabul eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder