Powered By Blogger

4 Kasım 2022 Cuma

 

AY VAKTİ (1993) 

Senaryo ve Yönetmen: Mahinur Ergun, Görüntü Yönetmeni: Uğur İçbak, Müzik: Can Hakgüder, Yapım: Mine Film/Kadri Yurdatap Yönetmen Yardımcısı: Serdar Akar, Asistan: Serap Kaçan ,1. Kamera Asistanı: Kemal Şanlı, 2. kamera Asistanı: Nadir Özgören, Set Fotoğrafçısı: Sencer Aydın, Doğal Efekt ve sesler: Senem Duruel, Ses, Kayıt ve Miksaj: Erkan Esenboğa, Ses Asistanı: Metin Çeşmebaşı, Efektör: Özkan Sevinç, Semihan Sevinç, Seslendirme Yön. Yrd: Aziz Acar, Sanat Yönetmeni: Yavuz Fazlıoğlu, Yardımcısı: Asuman Şanverdi, Seslendirme Yönetmeni: Kahraman Acehan, Makyöz: Simay Muratoğlu, Işık Şefi: Hakkı yazıcı, Işık Yardımcısı: Sezgin Okur, Abdullah Yazıcı, Metin Balekoğlu, Montaj: Nevzat Dişiaçık, Yapım Sorumlusu: Şerif Ablak, Yapım Yardımcısı: Mahmut Ablak, Yapım Sekreteri: Esma Okumuş, Set Amiri: Basri Büyükçam, Set Teknisyeni: Mustafa Albayrak, Bayram Kayık, Ethem Çalışkan: (Hat Danışmanı), Mehmet Kaynar (Yerel Danışman), Motorsiklet Operatörü: Hüseyin Kardeş Laboratuar: Sinefekt Film, Laboratuar Kontrol: Yusuf Z. Özbek, Film Baskı: Mustafa Koç, Orhan Turgut, Film Yıkama: Ufuk Kayar, Selim Sınmaz, Ulaşım: Ali Şimşek, Abdullah Hızlı, Erdoğan Aslan, Şiirler: Adnan Özer “Zaman Haritası”, (Kültür Bakanlığı ve ATV katkılarıyla) “Şafak Film Stüdyolarında seslendirilmiştir.

Oyuncular: Müşfik Kenter (Agah), Zuhal Olcay (Yıldız), Füsun Demirel (Malde), Mehmet Kartal (Memo), Tuncer Necmioğlu (Baba), Sera Yılmaz Neriman), Nurettin Şen (Kerim), Belgin Sunal (Seval), Sevinç Aktansel, Senem Duruel (Şerife), Ali Taygun (Hoca), Çocuk Oyuncu: Ece Sevgen (Ay), Şerif Ablak (Kahya), Mehmet Kaynar (Muhasebeci), Asuman Şanverdi (Latife), Sevinç Akansel (Afitap), Cengiz Usta (Şöfor Mecit), SerdarAkar (Doktor), Ayşe Gülenay (Kahyanın Kızı), Özlem Boyatlı (Kahyanın Torunu), Özge Boyatlı (Kahyanın Torunu), Alpay Vural (Benzincideki çocuk, Haluk Bilginer (Benzincideki Müşteri), Ali Şimşek (Benzincideki Müşteri), Simay Muratlıoğlu (Benzincideki Müşteri), Bayram Kayık (Lokantadaki Adam), Tekin Çaycı (Lokantadaki Adam), Rainer Kammayer (Lokantadaki Adam), Mehmet Dülgeroğlu (Çocuk Kerim), Erdem Kaynar (Çocuk Agah), Evren Özer (Çocuk Selim), M. Kemal Sabancı (Çocuk Osman), Cansu Kutlu (Çocuk Neriman), Merih Sualp (Agah’ın Annesi), Şerife Doğan (Emektar), Osman Yılmaz (Agah’ın Dedesi), Sihirbaz baki (Hokkabaz), Fatih özer (Büyük Selim), Hatice Özer (Selim’in Babası), Sefer Gök (Büyük Osman), Fatma Gök (Osman’ın Karısı)

Konu: İstanbul’daki hızlı yaşamdan sıkılan ve bunu Yıldız ile arasına bir engel olarak gören Agah Yıldız ve kızı ile baba toprağına yerleşir, bu yolla evliliğinin düzelebileceğini düşünür. Agah’ın karısı boşanmayı kabul etmediğinden Agah ile Yıldız evlenemez. Agah’ın karısı Macide’de bu küçük güney kasabasında yaşar. Yıldız bu küçük kasabaya uyum sağlayamaz, insanlarına alışamaz. Macide ile Agah akrabadır. Macide bu nedenle Agah’ın babasının bakımını üstlenmiştir. Agah babasını görmek için Macide’nin evine gider. Macide artık boşanmayı kabul ettiğini söyler. Yıldız bu küçük güney kasabasından sıkılır, insanlarına aykırı tepkilerde bulunur.

Agah yeniden işleri kontrol eder, kardeşleri ise yatırımdan ziyade arazilerin satılmasını ister. Yıldız bir türlü kasabaya alışamaz, aykırı kişiliğinin depresif ruh halinden kurtulamaz. Günlerini içmekle ve gezmekle geçirir, kızı Ay’a vakit ayıramaz. Macide Ay’la ilgilenerek Yıldız’ın boşluğunu doldurmaya çalışır. Ay Agah’ın gerçek kızı değildir.

Agah hat sanatıyla uğraşır ve sürekli hocasını sesini duyar. Güneye gelmekteki bir amacı da çalışmaktır. Agah sessizlikten istifade yazmaya çalışır. Yıldız günlerce eve dönmez. Macide durumdan istifade ederek Ay’la ilgilenir, eve girer çıkar. Agah’ın babasını yeniden Agah’ın evine taşırlar. Yıldız Agah’ın sahibi olduğu çardaklada kalır. Agah Yıldız’ı arar ama bulamaz. Yıldız’ın çardaklarda kaldığını öğrenir. Agah bu durumu önemsemez. Ay’la ilgilenmeye ve yaşamaya devam eder.

Ödül:

Kültür Bakanlığı (1994)

►“Sinema Başar Ödülü”

6. Uluslar arası Ankara Film Festivali’nde (1994)

►Füsun Demirel “En iyi Yardımcı Oyuncu”


FİLMİ İZLE 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder