Powered By Blogger

28 Mart 2020 Cumartesi

DEĞİŞİM (1986)


Senaryo ve Yönetmen: Aykut Düz
Görüntü Yönetmeni: Sedat Ülker
Yapım: Burak Film/Sungur Esen, İbrahim Mertoğlu

Işık Şefi: Ergun Şimşek, Işık Ekibi: Selahattin İlhan, Levent Karanfil, Yönetmen Yardımcıları: Gülin Tokat, Ufuk Ahıska, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, Ses Müzik: Ca-hit Berkay, Yapım Amiri: Ranazan Denizhan, Mühendisi: Demir Arakon, Negatif Montaj: Ali Berkan, Ömer Aksu,

Oyuncular: Serpil Çakmaklı (Cemile), Yılmaz Zafer (Ahmet), Yıldırım Gencer (Av. Ekrem), Nur İncegül (Sekreter), Ferda Ferdağ (Kadriye), Ali Demirel (Polis), Ali Ceylan (meyhanedeki adam), Erol Emerli (piyanist)

Konu: İFilm, âşık olduğu iki adam arasında bocalayan bir kadının öyküsünü konu alır. Sefalet içinde bir yaşam süren Ahmet günün birinde karıştığı bir soygun nedeniyle tutuklanır. Ahmet’in sevgilisi Cemile ise bu olay karşısında ne yapacağını bilemez. Ünlü ceza avukatı Ekrem’e başvurur. Ekrem’in davayı üstlenmesinden soran Ahmet salıverilir. Öte yandan Cemile ile Ekrem arasındaki ilişki, Ahmet’in tahliye olmasından sonra devam eder. Ancak Cemile yaşadıklarını bir türlü kabullenemez. Ekrem’in nezaketi ile Ahmet’in aşkı arasında kalan Cemile, psikolojik olarak zorlu bir sürece girecektir. (Hasan Sakın)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder