Powered By Blogger

26 Mart 2020 Perşembe

SUÇLU GENÇLİK (1985)


Senaryo ve Yönetmen: Orhan Elmas
Görüntü Yönetmeni: Sedat Ülker
Yapım: Sezer Film/Berker İnanoğlu

Yönetmen yardımcısı: Nezih Tunar, Yönetmen Asistanı: Ümit Hiçdurmaz, Prodüksiyon Müdürü: Erol Şenbecerir, Prodüksiyon yardımcıları: Tevfik Atakan, Ertan Güntav, Set Amiri: Sonay Kanat, Set yardımcıları: Kemal Kundak, Orhan Gök, Işıklar: Doğan Atakan, Işık yardımcıları: Cavit Aydın, Erdem İstanbullu, Ahmet Kalay, Sesleri Alan: Erkan Esenboğa, Renk Uzmanları: Sabahattin Hoşsöz, A. Tümay Rızai, Laboratuvar: Armağan Köksal, Şems Tokgöz, Fehmi Acar, İzzet Tatlıcı, Montaj, Senkron: Sedat Karadeniz, Negatif Montaj: Ali Berkan, (Sineray Film Stüdyo ve Laboratuvarlarında hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Hülya Avşar (Neslihan), Kenan Kalav (polis Çetin Barlas, Zümrüt Cansel (Nazlı), Yılmaz Zafer (Cüneyt), Nazan Ayas (Lâle), Eşref Kolçak (Av. Sedat Ilgaz), Hüseyin Peyda (Mahmut Özbay), Nevzat Okçugil (Erol’un annesi), Hayri Caner (dev adam), Osman Alyanak (Ümit’in babası), Gönül Beyhan (doktorun yardımcısı), Songül Gündüz (Nilgün), Emin Alkan, Necip Tekçe, Merih Fırat, Emin Alkut (Ümit), Seda Yıldız, Ekrem Dümer, İsmail H. Şen (emniyet müdürü), Hikmet Ercan, Şelale Aydoğdu, Songül Gündüz, Serdar Cem, Memduh Ünsal, Zeki Sezer,

Konu: : Filmde, eroin kullanan iki kardeşin yaşadıkları anlatılır. Neslihan ve Nazlı ünlü avukat Sedat Ilgaz’ın kızlarıdır. Sedat Bey, yoğun iş hayatından dolayı kızlarına vakit ayıramaz. Çoğu zaman yalnız olan Neslihan ve Nazlı arkadaşlarıyla beraber vakit geçirir. Geceleri sık sık dışarıya çıkarlar. Neslihan erkek arkadaşı Cüneyt ile beraber eroin kullanmaya başlar. Bir süre sonra da kız kardeşi Nazlı da aynı tuzağa düşer. Bu durum iki kardeşin de hayatını değiştirecektir. (Meltem İşler Sevindi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder