Powered By Blogger

26 Mart 2020 Perşembe

SON DARBE (1985)


Senaryo ve Yönetmen: Halit Refiğ
Görüntü Yönetmeni: Hüseyin Özşahin
Yapım: Topkapı Film/Yaşar Tunalı

Laboratuar: A. Tümay Rızai, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, Laboratuvar: Şems Toksöz, Armağan Köksal, Negatif Montaj: Ali Berkan, Montaj, Senkron, Sedat Karadeniz, Ses Mü-hendisi: Erkan Esenboğa, Kamera Asistanı: Mahmut Yumuşak, Yönet-men Yardımcıları: Uğur İçbak, Osman Vöber, (Sineray Film Stüdyosunda Hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Tarık Akan, Nilgün Akçaoğlu, Yıldırım Gencer, Yavuzer Çetinkaya, Haldun Ergüvenç, Ali Tutal, İhsan Baysal, Seyfettin Karadayı, Ferda Ferdağ, Kudret Karadağ,

Konu: Konu: Filmde, bir iş adamına karşı mücadele veren idealist bir doktorun öyküsü anlatılır. Nazmi, Mardin’de doktorluk yapar. Bir gün köylerden birinde toplu zehirlenme vakası yaşanır. Nazmi yaptığı araştırmada, köylünün nehirdeki sudan zehirlendiğini tespit eder. Şehrin ileri gelenlerinden Zülfü Ağa’nın fabrikasının atıkları buna sebep olmuştur. Zülfü Ağa ve belediye başkanı bu durumu şikâyet etmemesi için Nazmi ile anlaşmaya çalışırlar. Ancak Nazmi ikna olmaz ve gerçeği savcıya bildirir. Savcı da arıtma tesisi yapılıncaya kadar fabrikayı kapatır. Fabrikasında işler duran Zülfü Ağa, Nazmi’den intikam alacaktır. (Meltem İşler Sevindi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder