Powered By Blogger

26 Mart 2020 Perşembe

PATRON DUYMASIN (1985)


Yönetmen: Zeki Alasya
Senaryo: Yalçın Yelence
Kameraman: Abdullah Gürek
Yapım: Özer Film/Enver Özer,

Reji Asistanı: Süreyya Tezel, Kamera Asistanı: Ali Utku, Yardımcı Yönetmen: Tolgay Ziyal, Set: Erdal Sümer, Ömer Babu, Murat Özlük, Seslendiren: Erkan Aktaş, Işıklar: Kahraman Kongur, Montaj ve Senkron: Nevzat Dişiaçık, Prodüksiyon Amiri: Hüseyin Çalışkan, (Fono Film Stüdyosunda hazırlanmış ve seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Zeki Alasya (Şakir), Metin Akpınar (Erol), Selim Naşit (Seyfi), Güzin Doğan (Semra), Cihat Tamer (Galip Şenhisar), Nezim Tuncay (Rıfkı Bey), Ali Avaz (Muharrem), Fatoş Sezer (Alev), Sami Hazinses (Çaycı Murtaza), Ali Yalaz (müfettiş), Suat Sungur (çaycı çırağı), Ferdi Altuner (Hayri Bey), Burçin Terzioğlu, Danslar: Tülay Karaca

Konu: İş başvurusu sırasında tanışan ve yakın arkadaş olan iki kafadar, işe başladıkları ilk gün kovulmaktan son anda kurtulurlar. Çalışanlara göz açtırmayan Müdür Galip Bey, iki kafadarı işten atmak için fırsat kollarken hastaneye kaldırılır. Erol götürdüğü kahvenin içine yanlışlıkla fare zehiri kattığını öğrenir ve patronun bu yüzden hastalandığını sanarak telaşa düşer. Kısa sürede iyileşen Galip Bey ise işçilere baskıyı arttırınca iki kafadar bu kez Galip Bey’i kaçırıp eve hapsederler ve komik olaylar birbiri ardına sıralanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder