Powered By Blogger

26 Mart 2020 Perşembe

DORUK (1985)


Yönetmen : Melih Gülgen
Senaryo: Mehmet Aydın
Kamera: Hüseyin Özşahin
Yapım: Gülgen Film/Melih Gülgen

Genel Koordinatör: Hüseyin Baradan, Yapım Görevlisi: Yılmaz Kanat, Prodüksiyon Ekibi: Sonay Kanat, Cenap Kuşçu, Hüseyin Ergüder, Yusuf Hacet, Kamera Asistanı: Varol Özşahin, Reji Asistanı: Süreyya Tezer, Işıklar: Ender Işık Servisi, Jenerik: Oktay Şener, La-boratuar: Selâhattin kaya, Hikmet Kuyucu, Montaj: Melih Gülgen, Sesleri Alan: Necip Sarıcaoğlu, Asistan: Gültekin Çavuş, Negatif Monraj: Mahmut Eskici, Senkron Revizyon: Süleyman Karakaya, (Lâle Film Stüdyosu’nda yıkanmış, Yeni Stüdyo’da seslendirilmiştir.)

Oyuncular : Orhan Gencebay, Cüneyt Arkın, Müge Akyamaç, Hüseyin Baradan, Yılmaz Kanat, Oğuz Bora, Ha-san Terzi, Cengiz İçten,

Konu: Orhan ve Cemil, tarihi eser kaçakçılarını dolandırarak yüklü bir paraya konarlar. Zenginlik hayalleri kuran iki kafadar parayı kumar masasında kaybedince yeni planlar yapmaya başlarlar. Bir rastlantı sonucu aralarına katılan ressam Çiğdem’i de aralarına alırlar. Her ikisi de genç kıza aşık olsa da hislerini belli etmezler. Ve iki kafadar kendileri kadar çılgın Çiğdem ile birlikte yeni bir maceraya atılır. Cemil bir geziden elinde gerçek bir hazine haritasıyla dönünce hayal tüccarları bu kez define avına çıkar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder