Powered By Blogger

26 Mart 2020 Perşembe

GÜLÜŞAN (1985)


Senaryo ve Yönetmen: Bilge Olgaç
Öykü: Osman Şahin
Görüntü Yönetmeni: Hüseyin Özşahin
Müzik: Timur Selçuk
Yapım: Şeref Film/Şeref Gür, Zeki Ökten, Halil Ergün

Yönetmen yardımcıları: Oğuz Yalçın, Ahmet Ünal, Kamera Asistanı: Varol Vatansever, Işık Şefi: Mustafa Kırkağaçlı, Işık yardımcısı: Ümit, Set Ekibi: Mustafa Albayrak, Yılmaz Sengelli, Ali Koşum, Ali Lengeren, Kurgu: Nevzat Dişiaçık, Sesleri Alan ve Mix: Erkan Aktaş, Seslendirme Yönetmeni: Ersan Uysal, Baskı Zekeriya Şahin, Laboratuvar: Yahya Öztürk, Renk uzmanı: Adnan Şahin, Yapım Görevlisi: Meral Okay, (Fono Film Stüdyosunda hazırlanmış ve seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Halil Ergün, Yaprak Özdemiroğlu, Meral Orhonsay, Güler Ökten, Serpil Güler, Celâl Perk,

Konu: Köyde değirmencilik yapan, hem birinci hem de ikinci karısından çocuk sahibi olamayan bir adam, kendisinden çocuk yapabileceği yeni bir kadın bulabilmek için bir dağ köyüne gider, ancak aradığını bulamaz. Tam evine dönerken, kuzusuyla oynayan çok güzel bir genç kızın kendisine baktığını ve gülümsediğini fark eder. Ne var ki; kız aslında kördür ve adama bilerek bakmamıştır. Kızın bakışlarından, gülümsemesinden ve güzelliğinden çok etkilenen adam, kızı kaçırır ve kendi köyüne, iki karısıyla birlikte yaşadığı evine götürür. Kızın gözlerinin kör oluşu adamın kendi bedeninden ve çıplaklığından utanmasını yok eder, böylece adam yepyeni bir cinselliği ve erotizmi yaşamaya başlar.

Ancak evde üçüncü bir kadının olması ve kocalarının bu kadına gösterdiği aşırı ilgi, yıllardır kadınlıklarının farkına bile varmadan bu adama karılık etmiş iki kadında büyük bir tepkiye ve kıskançlığa neden olur. Bu kıskançlık kadının sonunu hazırlar. Film, Anadolu'da kadınlar açısından önemli bir sorun olan kumalık konusunu, kıskançlık ve kısırlık sorunlarıyla beraber işlemiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder