Powered By Blogger

20 Aralık 2022 Salı

 

CUMHURBAŞKANI ÖTEKİ TÜRKİYE’DE (2004)


Yönetmen: Zeki Alasya, Senaryo: Faruk Karaçay,Zeki Alasya Nezih Tuncay, Abdullah Pişiriri Süleyman Şahin Görüntü Yönetmeni: Kamil Çetin, Yapım: Plato Film/ Cemil Çetin Kurgu: Murat Bolayır, Uygulayıcı Yapımcı: Şahin Alparslan, Yapım Koordinatörü: İpek Karadağ, Gamze Akkaş, Yapım Sorumlusu: Seyfi Çakır, Yardımcı Yönetmen: Edgü Karaadam, 1. Asistan: Emre Arda, 2. Asistan: Jülide Adak, 3. Asistan: Abdullah Pişirir, Prodüksiyon 1. Ast.: Hülya Gürsoy, Prod. 2. Ast.: Özgür Yılmaz, Kamera Asistanı: Ziya Kasapoğlu, Kamera 1. Ast.: Ahmet Kasapoğlu, Kamera 2. Ast.: İsmail Ülgen, Kamera 3. Ast.: Yağız Yavru, Kamera 4. Ast.: Hande Cicibaşioğlu, Kamera 5. Ast.: Ziya Kasapoğlu, Sanat Yönetmeni: Dilşat Zülkadiroğlu, San. Yön. 1. Ast.: Nihan Şen, San. Yön. 2. Ast.: Özgür Özkaya, Kostüm Sorumlusu: Arzu Bulucu, Ses Teknisyeni: Serkan Karaca, Ses Asistanı: Baycan Akçayüz, Işık Şefi: Yusuf Erol, Işık Asistanları: Cafer Erol, Sadi Varel, Zafer Kaçmaz, Set Amiri: Kenan Baydemir, Set Teknisyeni: Bilal Tanrıver, Dekor Asistanı: Nihan Şen, Makyöz: Nimet İnkaya, Özel Makyaj: Derya Ergün, Kuaför: Erdal Söyler, Set Fotoğrafçısı: Süleyman Şahin, İdari Koordinatör: Turan Tokel, Negatif Kurgu: Eyüp Yıldız, Tuncay Koçtürk, Negatif Kayıt: Şafak Mıhlaç, Kopya Baskı: Zekeriya Şahin, Osman Yıldız, Çağlar Özlek, Film Yıkama: Yahya Öztürk, M. Mustafa Oruç, Mustafa Şahin, Ali Komaz,

Oyuncular: Zeki Alasya Cumhurbaşkanı), Derya Baykal (Cum.Başk. Eşi), Suat Sungur (Hıdır), Yeliz Yeşilmen (Bıuso), Aykut Oray (Gn. Kurm. Başkanı), Ayla Algan (Azime), Deniz Arman (Başbakan), Bahadır Tokmak (şoför), Kemal Karaçay (Kahvevci Recep), Ebru Tibet, Kadir Çöpdemir, Şahap Sayılgan (Özel kalem md.) Sezai Altekin (Muhtar), Bahadır Tokmak, Ali Uyandıran, Aziz Üste (Dışişleri Bakanbı), Serhat Özcan (pezeven), Atilla Pekdemir, Serkan Altıntaş, Ayça Ertürk, Ali İpin (Emniyet Md.), Nezih Tuncay (Bekir), Atilla Pakdemir (Yannla), Ali Uyandıran (Cemalettin Hoca), Sedat Demir (Satılmış), Aylin Kabasakal (Aysun), Süleyman Şahin (Süleyman), Muhammed Cangören (Abdo), Faruk Karaçay (Öğretmen), Çetin Özkan (Jan. Gn. Kom), Tunç Şanad (Dışişleri Müsteşarı), Yusuf Yıldırım (Adalet  Bakanı), Meral Pişekçi (Nilüfer), Murat Karabağlı (Rüstem), Kadir Güntekin (İsmail), Dilşat Zülkadisoğlu (Arife), Seda Çetin (Gülbahar), Serap Yasemin (Elena), Kenan Baydemir (Pompacı), Metin Öztan (Doktor Haberal), Ebru Tibet (1. Muahbir), Dilara Duman (2. Muhabir), Pınar Aslanbey (3. Muhabir), Mine Örel (4. Muhabir), Zeynel A. Demir (Damat, Ayça Ertürk (Gelin), Firdevs Ölmez (Damadın halası), Serkan Altıntaş (Abdo’nun damadı), Sezgin Danışman (Abdo’nun kızı), Volkan Kıralıoğlu (Berber)

Konu: Cumhurbaşkanı (Zeki Alasya) ve eşi (Derya Baykal) şoförlerini atlatıp özel bir arabayla Kastamonu’ya doğru kaçamak yapmaktadırlar. Yolda yanlarına belalısından kaçan bir hayat kadını da sığınır. Araba arızalandığı için bir köye sığınırlar. Köyde herkes böylesine ünlü bir kimliği tanıyacağından ismini Asım olarak söyler ve eşini de Nesrin diye tanıtır Cumhurbaşkanı.Bekir isimli bir köylüye misafir olurlar ve yakınlardaki hastanenin başhekimi olduğunu söyler Cumhurbaşkanı,köylüler önce duruma şaşırıp sonra hemen inanmaktadır. Birlikte köyü gezerler ve balıkçıların teknesine bindiklerinde Kürt Abdo’nun evinin yandığını görürler. Cumhurbaşkanı bir kahramanlık gösterip Abdo’nun evinden birilerini yangının içinden çıkarır.Köyde düzenlenecek bir düğüne kalmaları için ısrar edilir. Bu sırada Başbakan,Genel Kurmay Başkanı,Mit Müsteşarı, Bakanlar olağanüstü toplanırlar. Cumhurbaşkanı acilen ortaya çıkmalıdır. Gazeteciler açıklama beklemektedir ve bir sonraki gün A.B.D.başkanının da görüşmeye geleceği öğrenilir. Olaydan makam şoförü Metin sorumlu tutulur ve baskı altında Metin’in kurmaca bir senaryoyla bir örgüte bağlı olduğu yönünde ifade kabul ettirilmeye çalışılır.İlkin durumu anlatan metin daha sonra baskıya dayanamaz ve düzmece hikayelerle ifade verir. Bütün bunlar olurken Cumhurbaşkanı vatandaşlarının sorunlarını dinlemiş,onların arasına onlardan biri olarak karışmış ve onların yaşamları hakkında bilgi sahibi olmuştur. Düğün sırasında hayat kadınının belalısı ortaya çıkar ve kadın durumdan kurtulmak için Cumhurbaşkanı’nı işaret ederek onunla iki gündür birlikte olduğunu,ancak yaşlı adamın parasını vermediğini söyler.Belalı,düğünde halaya katılır ve Cumhurbaşkanı’nın yakasına yapışır. Onu bir doktor olarak bilen köy halkı onu sahiplenir ve korurlar.Düğünü yarıda kesen bir olay yaşanır.Balıkçılıkla geçinen halk bereketli bir akıntının olduğunu öğrenir ve hepsi birden Tekneyle açılır Cumhurbaşkanı, makamından çıkıp,sade bir vatandaş olarak en zor şartlar altında arada yapmacık ilişkiler olmaksızın vatandaşlarıyla olmanın tadını çıkarır.


FİLMİ İZLE 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder