Powered By Blogger

24 Aralık 2022 Cumartesi

 

KİLİT (2007) 


 Yönetmen: Ceyda Aslı Kılıçkıran,  senaryo: Selim İleri,   Nezihe Araz, Yapımcı: Yüksel Aksu, Müzik: Attila Özdemiroğlu, Eser:  Selim İleri, Focus Puller: Önder Güral, Sanat Yönetmeni yrd.: Canan Bayrak, Ses Kayıt: Fatih Aydoğdu, Afiş: Neriman Oyman


Oynayanlar: Müjde Ar, Ayla Algan, Serap Aksoy , Necmi Yapıcı, Mustafa Alabora , Mahmut Cevher, Tümay Torun (Burcu Anne), Zekeriya Hocalar, Füsun Kostak  (Berna),        Yüksel Arıcı (İbrahim), Barış Küçükgüler (Ozan), Yasemin Sarı, Osman Albayrak (Soyguncu şef), Sinan Albayrak, Faruk Akgören (Komiser), Serhan Süsler


Konu: Bir tiyatro sanatçısı olan BERNA, popüler kültürün egemen olduğu bir dönemde sadece sanat için oyunculuk yapmak uğruna bir mücadele vermektedir.

Bu arada ‘Tarihin İlk Kadınlarını’ konu alan bir müze ziyareti sırasında, sahneye çıkan ilk Müslüman Türk kadın oyuncu olan Afife Jale’nin elle çizilmiş olan portresinden çok etkilenir. O günden sonra Afife Jale’nin hayatına ilişkin çağrışımlar hayatına adeta sızar.

İki zamanın üst üste binmesi gibi gelen vizyonlar, iki hayatın ve iki kadının hayat mücadelelerindeki paralellikleri yansıtır.


BERNA, bu doğaüstü olayı kavrar ve AFİFE JALE’nin hayatını ve yaşadığı mekânları araştırmaya başlar.

BERNA, oyunculuk tutkusundan vazgeçmez. Ancak hem kadın olmaktan hem de popüler kültür



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder