Powered By Blogger

24 Aralık 2022 Cumartesi

 

JAN JAN (2007) 


Yönetmen: Aydın Sayman, Senaryo: Erdoğan Akduman, Görüntü Yönetmeni: Eyüp Boz, Müzik: Can Atilla, Yapım: De Yapımcılık ve Energy Media Present Kurgu: Umut Keri, Ekrem Etikmen, Solo Soprano: Elif Gökalp, Sanat Yönetmeni: Erhan Demiray, Yönetmen Yardımcıları: Ayşe Özkök, Zelal Keskin, Ceren Özen, Yardımcı Yapımcı: Ünsal Meseci, Oyuncu Seçimi: Mehmet Esatoğlu, Post prodüksiyon süpervizörü: Şener Onar, Genel Yapımcı: Demir Keskin, Yapım koordinatörü: Necmettin Çobanoğlu, Ofis koordinatörü: Nalan Çeliker, Yapım yardımcısı: Nurhan Savaş, Murat Özlük, Işık Şefi: Recep Biçer, Ses kayıt: Garip Özdem, Kostüm tasarım: Emine İncesu, Makyaj: Çiğdem Karakaş, Set Amiri: İsmail Keskin, 1. Kamera asistanı: Barboros Engin, Grip operatörü: Veysel Şahin, Dublör: Veysi Murat Karakuş, Kamera Ekibi: Bilger Duygu Fırat, Erkan Bayfidan, Boom operatörü: Sarp Karaer, Kostüm asistanı: Emine Candal, Işık Asistanı: Selçuk Erkan, Işık teknisyenleri: Murat Çopanoğlu, Mustafa Gül, Aydın Etik ,Afiş Tasarım: Feyza Gökalp, Tanıtım: Deep İletişim, Fragman kurgu: Umut Keri, Kast Ajansı: Zetil Yapım, Teknik Koordinasyon: Erkan Aktaş, İdari koordinasyon: Turan Tokel, Negatif Kayıt: Şafak Mıhlaç, Laboratuar: Yahya Öztürk, M. Mustafa Oruç, Mustafa Şahin, Kimyager: Ferda Yılmaz, Kopya Baskı: Zekeriya Şahin, Osman Yıldız, Çağlar Özbek, Renk düzenleme: Erol Şahin, Altyazı eşleme: Dila Ulutaş, Lazer Altyazı: Mürsel Gülveren, Kerem Aktaş, Taner Alioğlu, İsmail Yeltek, Stüdyo iletişim: Fatma Gülveren, Optik ses transferi: Nurkut Özdemir, Yapımcılar: Aydın Sayman, Selay Tozkoparan, Mustafa Dok, (Fono Film Laboratuarında seslendirilmiş ve renklendirilmiştir. )

Oyuncular: Berk Hakman (Janjan Sadık), Selen Seyven (Güzel),Çetin Öner (Murtaza), Levend Yılmaz (Kerim), Aykut Oray (Mahmut), Aykut Kayacık (Ahmet), Özay Fecht (Fadime), Onur Dikmen (Zeynel), Necmettin Çobanoğlu (Abdullah), Ayten Uncuoğlu (Nurcan), Mirja Mahir (Ulrike), Sıla Şahin (Yasemin), Vedat Erincin (Hoca), Mehmet Ezici (Muhtar), Ahmet Fırat (Haydar), Nalan Erkovan (Seher), Neşe Arda (Ayşe), Nuri Karadeniz (Nuri), Ahmet Rıfat Şungar (Yusuf), Emrah Akduman (Erkan), Cüneyt Çeliksoy (Osman), Mehmet Mesut Bozdoğan (1. Mürit), Yılmaz Atmaca (2. Mürit), Eyüp Sert (Eyüp Efendi), Burhan İnce (Yaşlı madenci), Hasan Karcı (internet kafe sahibi), Yıldırım Yanılmaz (Turan), Süleyman Ovala (kasabalı genç), Hülya Duyar (Meryem), Işık Kıvılcım (Güzel’in annesi), Çağdaş Ataman (Güzel’in kardeşi), Mert Taşkestik (Murat), Cesur Yılmaz (Madenci), Murat Öztürk (1.kahveci), Levent Uzunbilek (2. Kahveci),Zelal Keskin (Gelin), Ekrem Taşkestik (belediye başkanı), Erdoğan Akduman (Kaymakam), Ayşe Özkök (genç. Kız), Erkan Bayfidan (genç erkek), Mehmet Kaya (köydeki yaşlı adam), Ali Erdoğan (imam), Emine Suna Demiray (bebek)

Konu: Halkın Janjan diye çağırdığı Sadık, sevimli ve zararsız bir delidir. Yanında barındığı Murtaza adlı yaşlı adam bir gün köyden genç bir kızı başlıkla alıp eve getirir. Kasaba halkı bu garip evliliği alaya alır ve ayıplarken adı gibi Güzel olan kız gençlerin ilgisini çeker.

Kıskançlık krizine giren Murtaza, Güzelin yalnız başına evden çıkmasını yasaklar. Ancak kızla Janjan arasında bir aşk başlar. İki genç sevişirler ve Güzel hamile kalır.

Kasabada herkes bebeğin Janjan'dan olduğunu düşünmektedir. Murtaza bu ihtimalden dolayı öfkelenir ve bebeğin doğumundan sonra Şanjanı kovar Kasabalı artık Şanjanı tehlikeli ve ırz düşmanı olarak görmektedir. Ona yardımı keserler. Kasabadaki bazı gençler Janjanı dövüp kovmayı planlarlar.

Almanya'dan gelen Janjan'ın ağabeyi ona yeni bir ev tutar. Aile dostları beraber Kerim Janjan'ı korumaya çalışır. Bu arada Murtaza Güzel zina yaptığını, bu nedenle evliliğini bozduğunu babasını söyler. Kızın babası Abdullah Güzeli ve Bebeğini Murtaza'dan alır. Niyeti kızı ve bebeği öldürerek bir yol kenarında kazdığı çukura atıp sözde namusunu temizlemektir. Ancak peşindeki öfkeli Gençlerden kurtulan Janjan Güzeli ve Bebeğini kaçırarak terk edilmiş bir maden ocağına girerek ortadan kaybolur. Jandarma ve kasabalı ocağın önünde toplanır eski madenciler terk edilmiş ocakta kahramanlarımızı arar ama bulamazlar. Öldükleri düşünülerek ocağı terk ederler. Janjan'a ve Kıza düşmanlık besleyenler bir süre sonra vicdan azabı duyarlar. Ve kayboldukları eski maden ocağına bir türbeye dönüştürürler.

FİLMİ İZLE 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder