Powered By Blogger

13 Aralık 2022 Salı

 

 

ARTIK SEVMEYECEĞİM (2000)


Yönetmen Muzaffer Arslan Senaryo Muzaffer Arslan, Burhan Bolanlı Görüntü Yönetmeni Necati İltaç Yapım Sine Film/Muzaffer Arslan Diyalog: Bülent Oran, Müzik: Metin Bükey, Kurgu: Özdemir Arıtan, Yapım Sorumlusu: Nuri Tunçel, Yönetmen Yardımcısı: Nurettin İşmen, Şarkılar: Belkıs Özener,

Oyuncular: Türkan Şoray (Nesrin/Leyla), Cüneyt Arkın (Kemal), Önder Somer (Cahit), Münir Özkul (Ahmet), Ömercik (Ömer Dönmez), Muammer Gözalan (doktor), Fatma Bilgen, Kayhan Yıldızoğlu (Doktor), Selahattin İçsel (ağır ceza üyesi), Çocuk Yıldız: Ömercik (Cem) Ömer Dönmez”

KONU: Herkesin hayran olduğu besteci’ Kemal Alpay. Yakışıklı, iyi kalpli. Piyanosunun başındayken dünyayı unutuyor. Ama işler düşündüğü kadar yolunda değil. Karısı Nesrin mutsuz. O güzel şarkıların kendisi için yapılmış olmasının bile önemi yok. “Varlığımı fark edebilmen için top atmam gerekecek.” İyilik yerine heyecan, durgun bir hayat yerine macera peşinde. ‘Yalnız kendisinin hayran olduğu’ Cahit’le Almanya’ya kaçmak üzere. ‘Sevmediği bir erkekten taptığı bir erkeğe gidiyor’. ‘Tam da o gün, elinde bavul, ikiz kardeşi Leyla gelir. Görünüşleri aynı kişilikleri çok farklı. Yıllar önce ikisi de Kemal’i sevmiş. Ama Nesrin’in aşkı dilinde, kardeşininki ise kalbine gömülü. Onlar evlenirken Leyla Anadolu’da bir öğretmenlik alıp oralardan uzaklaşır. Bunca zaman sonra geri döndüğünde Nesrin evini terk etmek üzereydi. ‘İyi düşün, pişman olursun’ gibi sözleri dinleyecek durumda değil; “Pişman olduğum tek şey Kemal’i senin elinden almış olmak. Aslında tam birbiriniz için yaratılmışsınız.” Alyansını ona veriyor. Havaalanı yolundaki patlamalı kazadan yalnızca Leyla kurtulur, yardıma yetişen kişilerden biri olan Ali Demir. Yere düşen yüzüğü genç kızın parmağına takıyor. Kemal, Leyla’yı karısı zannediyor. Genç kız, defalarca gerçeği söylemek isteyip başaramamıştı. ‘Karısı’ ona ilk defa bu kadar yakın. Gözlerinde, özlemini duyduğu aşk ve şefkat dolu pırıltıları yakalamış. “Bundan sonra bana hep böyle bak olur mu sevgilim.” Bir gün, sabırsızlıkla beklediği müjdeyi alır; “Vücudumda son eserini taşıyorum.” Bir oğulları olur; Cem. Ama bu mutluluğu bozan bir şey var. Cahit, Almanya’dan dönmüş Nesrin zannettiği Leyla ile beraber olmak ister. Genç kadın karşı çıkınca elindeki mektup ve resimleri kocasına yollayacağını söyler. Onların tartışmasını yanlış yorumlayan Kemal karısını kovar. Sonraki kavgada Cahit ölür. Leyla, 10 yıl hapisle cezalandırılır’. (Murat Çelenligil) – Sinematürk internet veri tabanı)


FİLMİ İZLE 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder