Powered By Blogger

12 Aralık 2022 Pazartesi

 

OTOSTOP (1996) 


Senaryo ve Yönetmen Sami Güçlü Görüntü Yönetmeni: Mahmut Yumuşak, Müzik: Volkan Gücer Yapım: Yeni Tual Film/Uğur Tual Kurgu: Nevzat Dişiaçık, Sami Güçlü, Genel koordinatör: Fikret Uçak,

Oyuncular: Salih Güney (Orhan Yılmaz), Sevda Demirel (Deniz), Engin Koç (Ümit), Erdo Vatan (Pıolis Kenan), Levent Çakır (Nihat), Tuncer Necmioğlu (Coco), Erdinç Dinçer (polis), Fikret Uçak (tatil beldesi müdürü), Mustafa Aslan , Tahsin Özay, Ömer Uzun (sivil polis), Tevfik İnce (sivil polis), Ömer Duran (sivil polis)

Konu: Zengin bir iş adamı olan Orhan, dört yıl önce otostop yapan Deniz’i arabasına almış ve kısa süre sonra onunla evlenmiştir. Deniz ve Orhan birlikte mutlu bir yaşam sürdürmektedirler. Dördüncü evlilik yıldönümlerini kutlamak için Örende deki otellerine gitmek üzere yola çıkarlar. Deniz’in eski sevgilisi ümit soygun sırasında tutuklanıp hapse girmiş, Deniz paralarla ortadan kaybolup kendine yeni bir hayat kurmuştur. Yıllar sonra Deniz’in izini bulan ümit, Antalya yolunda çiftin karşısına çıkar ve motorunun bozulduğu bahanesiyle otostop yaparak arabalarına biner. Yol boyunca Orhan ve Deniz’e cehennem azabı yaşatan Ümit, onları silah zoruyla terk edilmiş bir depoya götürür ve orada, Orhan’ın gözleri önünde Deniz’e tecavüz eder. Şiddetle karşı çıktığı bu bu cinsel tacizden hoşlanmaya başlayan genç kadın kendisini eski sevgilisinin kollarına bırakır. Bu sahne karşısında dayanılmaz bir avcıyla kıvranan adam kırık şişe parçasını yardımıyla bileğini bağlayan iplerden kurtularak, karısını ve aşığını öldürür.

Not: Peter Kane’nin romanından Aldo Crudo’nun senaryosundan ve Pasquale Festa Campanile’nin nin rejisiyle çekilen Ekim 1977 de Yurdumuzda gösterime giren “Autostop Rosso Sangue” isimli filminden uyarlama. Filmin başlıca rollerini; Franco Nero, Corienne Clery ve David Hess oynamışlardır.


FİLMİ İZLE 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder