Powered By Blogger

10 Ekim 2015 Cumartesi

DAİMA KALBİMDESİN (1962)

Yönetmen: Nejat Saydam
Senaryo : Özdemir Birsel, İlhan Engin Nejat Saydam
Kamera: Turgut Ören
Müzik Metin Bükey
Yapım: Birsel Film / Nüzhet ve Özdemir Birsel


Yönetmen yardımcısı: Oksal Pekmezoğlu, Kameraman: Mustafa Yılmaz, Negatif Kurgu: Hikmet Kuyucu, Laboratuar: Cemil Orhon, Süleyman Koyuncu, Bayram Güzel, Dekor: Sohban Koloğlu, Ses Kayıt: Marko Buduris, Senkron: Metin Miroğlu, Prodüksiyon Amiri: Arif Eriş, Set: Aydın Çarkın, Satı Tutar, Atalay Saraç, (Ses Film Stüdyosunda seslendirilmiş ve Ören film stüdyosunda hazırlanmıştır.)


Oyuncular: Tamer Yiğit (Cevat), Belgin Doruk (Handan), Sadri Alışık (Tahir), Reha Yurdakul (Orhan), Rıza Tüzün (baba), Nuray Uslu (Ayşe), Ahmet Tarık Tekçe (kahya), Avni Dilligil (Hasan), Vahi Öz (Hüsmen Ağa), Dursune Şirin (Dadı), İbrahim Delideniz (Avukat, Rıza Tözüm, Fıuat İmer, Sadi Mutlu (Cevat’ın çocukluğu), Nigün Kasapbaşoğlu (Handan’ın çocukluğu), Atilla Engin, Rıza Tüzün (Handan’ın babası)


Konu: Handan sevgilisi kimsesiz bir çocuk olan Cevat'ı babasının eve kabul ettiği, gözlerinin onun gözleri ile birleşerek ömür boyu sürecek bir dostluk ve sevginin başlangıcı olarak defterine not düşmüş. Handan'ın ağabeyi Orhan ise Cevat'ı bir türlüsevmemiş, çocuk aklı ile hep ondan kurtulma çareleri aramış, onun evden ve çiftlikten gitmesi için iftira dahil her şeyi denemiş. Yağmurlu bir gece'de bir kaza sonucu baba ölünce Orhan çiftliğin idaresini eline alıp, kendi gibi merhametsiz bir kahya bulur. İlk iş olarak Cevat'ı okuldan alıp çiftliğe yanaşma yaparlar. Handan'ı da Cevat ile konuşmaktan men eder, buna rağmen iki çocuk çiftliğe yakın bir nehir boyunda sık sık buluşurlar. Yıllar geçer büyürler. Bütün yasak şeylere duyulan arzu gibi Cevat'a olan sevgini engelleyemez. Handan'ı Paris'e yatılı okula gönderir. Dört yıl kalır. Dönüşte tren yolculuğunda çiftliklerinin hudud komşusu Tarık ile tanışırlar. Onları Orhan karşılar beraberce çiftliğe dönerler. Tarık av sporuna meraklı bir gençtir. Orhan ile beraber ava çıkmaktadırlar. Bunu bahane ederek Handan ile arkadaşilıklarının devam etmesi için sık sık çiftliğe gelmektedir. Nihayet Handan'ı Orhan'dan ister. Kadın ve kumar düşkünü Orhan borç içindedir. Çiftliğe icra gelmiştir. Bir kurtarıcı gibi Tarık'a sarılır, ne olursa olsun onları evlendirecektir. Tarık ile konuşur, borcu ödemese Handan'ı rüyasında bile göremeyeceğini söyer. Tarık kabul eder, iş Handan'ı razı etmeğe kalmıştır.


Diğer taraftan Cevat ile Handan'da çocukluklarındaki gibi gene nehir boyunda buluşup aşklarını ve bağlılıklarını devam ettirmekte, birbirlerini delice sevmektedirler. Bu arada Orhan Kahyanının şehirde olduğu bir gece kızı Ayşe'ye tecavüz eder ve hamile bırakır. Ayşe ise Cevat'ı karşılıksız bir aşkla sevmektedir. Cevat'tan karşılık göremeyen Ayşe Orhan'ın kuracağı tuzağa istemeye istemeye razı olur. Kendisinin Cevat'tan hamile kaldığını söyler. Handan ise bunalımlar ve çaresizlikler içindedir. Tarık ile evlenmeye razı olur evlenirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder