Powered By Blogger

20 Ocak 2018 Cumartesi

ÇEKO (1970)



Yönetmen: Çetin İnanç
Senaryo: Çetin İnanç, Burhan Bolan
Kamera: Mike Rafaelyan
Yapım : Erman Film / Hürrem Erman

Oyuncular: Yılmaz Köksal (Çeko), Ahmet Mekin (Jesy), Erol Taş (Ramon), Hayal Sirer (Rozita), Semra Yıldız (Dolares), Danyal Topatan (Fernando), Feridun Çölgeçen (Don Alvares), Kudret Karadağ (Março), Ahmet Şenses (Kahya)

KONU: Yerli kovboylar atlarına atlayıp, tabancalarını ateşleyip, yumruklarını konuşturup kötü adamlara, tüm Meksika çetelerine, soygunculara korkusuzca meydan okuyorlar ve özellikle Yılmaz Köksal’ı star oyuncu durumuna getiren Çeko, Anadolu’da inanılmaz hasılat elde ediyor. Filmde Ramon (Erol Taş) adlı ye adamlarıyla birlikte köylülere inanılmaz işkenceler yapmakta, cinayetler işlemektedir. Çiftlik sahiplerinden Don Alvarez (Ferudun Çölgeçen) yufka yürekli, iyi bir insandır. Köylülere destek olup yardım etmeye kalkışınca Ramon tarafından tehdit edilmeye başlar. Alvarez manevi oğlu Çeko’ye (Yılmaz Köksal) bir mektup gönderip yardım etmesini ister. Bu arada Alvarez yazdığı vasiyetname ile çiftliği Çeko’ye bırakmıştır. Bunu öğrenen eşi Dolores (Semra Yıldız) Ramon’la anlaşarak kocası Alvarez’i öldürtür. Bununla da yetinmeyip Çeko’yu öldürmesi için Jesse (Ahmet Mekin) adlı bir kiralık katil tutar... Olaylar böylece gelişir ve devam eder .

ÇARŞAMBAYI SEL ALDI (1970)

Yönetmen: Mehmet Arslan
Senaryo: Ali Fuat Kalkan
Kamera: Sertaç Karan
Yapım: Hayat Film / Şevki Tosunoğlu

Prodüksiyon Amiri: Çetin Dağdelen, Reji Asistanı: Muzaffer Fırat, Operatör Asistanı: Sedat Ülker, Set: İsmail Ergül, Adil Özbek, Tahir Eviner, Hüseyin, Ender Işık Servisi,: Atacan Bora, Laboratuar Şefi: Hilmi Başcan, Laboratuar: A. Tümay Rızai, Armağan Köksal, Negatif Montaj: Sezai Elmaskaya, Montaj Senkron: İsmail Kalkan, Sesleri Alan: Rauf Tözün, Müzikleri Okuyan: Yıldıray Çınar,

Oyuncular: Yıldıray Çınar, Sezer Güvenirgil, Hayati Hamzaoğlu, Gönül Bayhan, Yaşar Şener, Zeki Tüney, Kudret Karadağ, Erdoğan Seren, Cafer Kaya, Mustafa Özkaya, Metin Türker, Arap Celal, Ahmet Turgutlu, Niyazi Başak, Ata Kaya,Necati Bayraktar,

Konu: Baskı neticesinde köyün ağası ile evlendirilen ancak gerdek gecesi sevgilisi tarafından kaçırılan bir kızın dramatik öyküsü.

ÇALINMIŞ HAYAT (1970)

Yönetmen: Osman Nuri Ergün
Senaryo: Safa Önal
Foto Direktörü: Nejat Okçugil
Yapım: Erbil Film / Berker İnanoğlu

Sesleri Alan: Faruk Özar, Laboratuıar: Hayati Akbulut, Montaj-Senkron: Osman Koşkani, Negatif Montaj: Hüsam Üren, Ender Işık Servisi Mehmet Çakar, Şef: Aydın Yurteri, Prodüksiyon Asistanı: Mustafa Oğuz, Set Amiri: Orhan Başkan, Teknik Ekip: Necati Tuna, Mustafa Eti, Kadir Arıoğlu, Operatör Asistanı: Tuncay Ural, Rejisör Asistanı: Alp Derilgen, Prodüksiyon Amiri: Sadri Karan, Teknik Direktör: Samim Utku, (Ören Film stüdyosunda hazırlanmış ve seslendirilmiştir.)

OYUNCULAR: Ayhan Işık, Sevda Ferdağ, Muzaffer Tema, Süha Doğan, Leman Akçatepe, Mualla Sürer, Gülgün Erdem, Asım Nipton, Diclehan Baban, Meral Kurtuluş, Seyfi Havaeri, Hüseyin Salıcı, Tarık Şimşek, Kudret Karadağ, Süheyl Eğriboz, Mehmet Büyükgüngör, Meral Kurtuluş, Orhan Çoban, Küçük Yıldızlar: Tunç Aydınoğlu, Tuncay Tarım, Hülya Şengül 

Konu: Mehmet (Ayhan Işık) ile Nermin (Sevda Ferdağ) yeni kuracakları hayat için İstanbul'un kenar mahallerinde kiralık ev ararlar. Nermin terzilik, Mehmet ise kepçe operatörlüğü yaparak yaşamlarını kazanırlar. Nermin'in gözü yükseklerde olan ailesi tüm umutlarını Nermin 'in varlıklı birisiyle evlenmesine bağladıkları için, Mehmet'i hiç sevmezler ve kızlarının onunla evlenmesini engellemek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Ama iki sevgili birbirlerini sevdikleri için bir süre bu engellere göğüs germek zorunda kalırlar. Nermin'in terzilik yaptığı atölyenin müşterileri ünlü ve varlıklı kişilerdir. Nermin hepsine dışa vuramadığı bir özlemle bakar. Genç ve güzeldir ama yoksuldur. Düşleri bile sınırlıdır. Bir gün müşterilerinden birinin tuvaletini giyerek arkadaşlarına şarkı söyler. Bir rastlantı sonucu atölyeye gelen gazinocular kralı Ziya Bey (Muzaffer Tema) bu genç kızın sesini çok beğenir ve kendisini şarkıcı yapmak ister. Nermin böylesine cazip bir teklif karşısında şaşırır ama ne hayır ne de evet der. Sevgilisi Mehmet'e anlattığı zaman da alışılmadık bir tepki görür.

Mehmet evlilik sürecini hızlandırmak için annesini Nermin'lere gönderir. Nermin hem annesi hem de babası bu evliliğe rıza gösterir gibi olurlar. Ama amaçları başkadır. Mehmet'e kızlarıyla evlendirmemek için kendilerince bir tuzak hazırlarlar. Bu arada Ziya Bey, Nermin'in peşini hiç bırakmaz, cazip teklifini defalarca yineleyerek onun düşüncesini değiştirmeye çalışır. 

Yoksulluğuna karşın ona lüksü, geleceği, ünü ve de serveti sunar. Nermin kararsızdır. Ya yaşamına bildiğince devam edecek, ya da sınıf atlayarak düşlediği bir başka yaşamın içinde Ama Ziya Bey Nermin'in karar vermesini beklemeden bir başka yoldan onu elde etmeye çalışır. Mehmet tuzağa düşürülüp hapse girerken Nermin çaresizlikten ve sahipsizlikten yeni yaşama doğru adımını atar. Ama bu yaşam ona mutluluk değil, acıların en büyüğünü tattırmakta gecikmez.

CİVAN ALİ (1970)



Yönetmen: Nuri Aklıncı
Senaryo: Recep Filiz
Kamera: Cezmi Ar
Yapım: Yaşar Ticaret/Nuri Akıncı

Oyuncular: Engin Çağlar, Fatma Karanfil, Ayçe Sel, Ahmet Kostarika, Giray Alpan, Recep Filiz, Çiğdem Işık, Arap Celal, Nermin Özses, Sebahat Oktay, Hamdi Oktay, Gani Dede, Abidin Görsev

Konu: Sahil kasabasında geçen bir aşk öyküsü.

CİLALI İBO AVRUPA’DA (1970)

Senaryo ve Yönetmen: Osman F. Seden
Kamera: Necati Ilktaç
Müzik: Kamuran Akkor (Vasfi Uçaroğlu Orkestrası)
Yapım: Kemal Film / Osman F. Seden

Renk Uzmanı: Turgut Ören, Ses: Faruk Özar, Laboratuar: Hikmet Kuyucu, Montaj-Senkron: Osman Koian, Neg.Montaj: Hüseyin Üren, Reji Asistanı: Nurettin İrişen, Işık Şefi: İlhan Aslım, (Kemal Film platosunda çekilmiş, Ören Film stüdyosunda hazırlanmıştır.

Oyuncular: Feridun Karakaya, Serpil Gül, Kadir Savun, Figen Han, Altan Günbay, Nubar Terziyan, Hulusi Kentmen, Atıf Kaptan, Kazım Kartal, Feridun Çölgeçen, Şefik Döğen, Erdoğan Seren, Ergun Rona, Cemil Paskap, 

Konu: Babasının evlenmesine rıza göstermemesi üzerine. Almanya’da evlenen İbu’nun güldürüsü.