Powered By Blogger

8 Ekim 2022 Cumartesi

 

FOTOĞRAFLAR (1989) 


Yönetmen: İrfan Tözüm Senaryo: Macit Koper Görüntü Yönetmeni Uğur Emin Döndür Yapım: Umut Film/ Abdurrahman Keskiner Müzik: Oğuz Abadan, Çevre Düzeni, Stavro Yuanniois, Kurgu: Turgut İnangiray, Yönetmen Yardımcıları: Gökay Özgüç, O. Tufan Ginyol, Aydınlatma Yönetmeni: Yusuf Tümer, Aydınlatma Yardımcısı: Şevki Gezer, Görüntü Yön. Yrd.: Metin Erdoğdu, Çevre Düzeni Yrd.: Banu Seyhanlı, Yapım Sorumlusu: Erol Deniz, Ulaştırma Sorumlusu: Deniz Boskurt, Set Düzenleme: İsmail Kündem, Yardımcılar: Enver Kündem, Turgay Civan, Seslendirme Yönetmeni: Ayşin Atav, Yardımcısı: Ali Berge, Sesleri Alan: Gültekin Çavuşoğlu, Miksaj: Atilla Van, Salon Efektler: Özdemir Özkara, Negatif Kurgu: Mustafa Kul, Laboratuvar: Selahattin Kaya, Mustafa Yıldız, Yeni lale Film stüdyosunda hazırlanmış ve seslendirilmiştir

Oyuncular: Hülya Avşar (Neslihan), Hakan Ural (Yorgo), Güzin Özipek (Eleni), Tuncer Necmioğlu (Ahmet Usta), Diler Saraç (Müjgan hanım), Gökhan Mete (Remzi Bey), Sevim Çalışgir (Madam Sula), Levent Yılmaz (Bay Niko), Muhteşem Tözüm (Neslihan’ın oğlu), İrem Özsalan (Yorgonun kızı)

Konu: Film, birbirine âşık olan bir Rum genci ile bir Türk kızının karşılaştıkları zorlukları konu eder. Yorgo ile Neslihan birbirlerini sevmektedir. Fakat ikisinin de aileleri bu birlikteliğe karşı çıkar. Yorgo’nun babası Neslihan’ın Türk olmasından, Neslihan’ın babası da Yorgo’nun Rum olmasından rahatsızlık duymaktadır. Üzerlerindeki baskı giderek artan Yorgo ve Neslihan birlikte kaçmaya karar verirler. Biriktirdikleri parayla kendilerine bir ev tutarlar. Bir taraftan da dostları Eleni ve Ahmet, aileleriyle aralarını bulmaya çalışmaktadır. Ancak beklenmedik bir taşınma kararı ikilinin plânlarını altüst edecektir. (Hüseyincan Eryılmaz - TSA)


 FİLMİ İZLE 


Film ve sayfa hakkında yorumlarınızı yazın



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder