Powered By Blogger

27 Ekim 2015 Salı

AYŞECİK BOŞ BEŞİK (1965)

Yönetmen: Hulki Saner
Senaryo: Hamdi Değirmencioğlu
Görüntü Yönetmeni: Kriton İlyadis
Yapım: Saner Film / Hulki Saner


Oyuncular: Zeynep Değirmencioğlu (Ayşecilk), Muzaffer Akgün (Muzaffer), Abdurrahman Palay (Ahmet), Mualla Sürer (Dadı), Zafer Önen (Hayri), Ferah Nur (Zehra), Hasan Ceylan, Vahi Öz (Nuri), Asım Nipton (Doktor), Bedri Çavuşoğlu, Ali Ekdal (Eroin satıcısı)


Konu: Muzaffer Akgün gazinoda şarkı söyler. Ayşe ve Ahmet onu beklememiş eve gitmişlerdir Muzaffer hanıma sürpriz doğum günü partisi yaparlar. Nuri aşçı, Mualla da Dadı olarak çalışırlar. Ayşe Aşçıya ve Dadıya çeşitli oyunlar oynayarak onları zor durumda bırakır. Ayşe sürekli boş beşik ile uyumaktadır. Annesi ona Boş beşik türküsünü söyler ve Ayşe ona bu türküyü her duyduğunda onu hatırlayacağını söyler. Gazinonun sahibi Hayri bey bir Anadolu turnesi düzenlemiştir. Ayşe’yi Aşçı ve Dadıya emanet ederler. Ayşe, Aşçı ve Dayı kardan adam yaparlar. Kardan adama saç yapmak için Ayşe çalı toplamaya gider. Ayşe bir mağaradan içeri girer, içeride kaçakçılar eroin yapmaktadırlar. Adamlardan biri Ayşe’yi yakalarlar. Kendilerini ihbar edeceklerini düşünerek onu da yanlarına alıp kaçarlar. Aşçı ile Dadı Ayşe gelmeyince paniklerler aramaya başlarlar. Bulamazlar eve gelirler. Hayri beyin yanına giderek babasına telefon etmek isterler. Hayri bey telgraf yazar onlar gidince de yırtar, eğer telgrafın gönderirse turnenin sona ereceğini ve zarar edeceğini düşünmektedir. Adamlar yolda giderken Ayşe arabanın kapısını açarak atlar, ve bayılır. Adamlar iner onu ölmüş sanırlar ve giderler. Aradan zaman geçer Ayşe ayılır ama hiçbir şey hatırlamaz hafıza kaybına uğramıştır. Şuursuzca yolda yürür.


Muzaffer hanım konserlere devam etmektedir. Ahmet Hayri’yi arayarak Ayşe’nin durumunu sorar, o da iyi olduğunu bir sorun olmadığını söyler. Ayşe açlıktan manavdan meyve çalar, manav sahibi onu döver, orda bulunan kadın ona sahip çıkarak kızı olduğunu söyler eve götürür evde sarhoş kocası vardır, onu çalıştırmak ister bir gün türkü söylediğinde sesini beğenir ve onu çeşitli yerlerde sahneye çıkarır. Muzaffer ve Ahmet turneden dönünce durumu öğrenirler ve yıkılırlar, Ahmet Polise haber verir. Sonra Gazinoya giderek Hayri’den hesap sorar. Ayşe’yi İstanbul’a getirirler ve Hayri?nin gazinosuna götürerek dinlemesini isterler, Hayri Ayşe’yi görünce tanır Akşam sahneye çıkacağını söyler ve durumu Ahmet’e iletir. Akşam Ayşe sahnededir. Muzaffer ve Ahmet gelirler onu görünce tanırlar, fakat Ayşe onları tanımamaktadır. Doktor ona bakan kadına ve adama Ayşe’yi bulduklarında durumunu sorarlar onlarda olduğu gibi anlatırlar. Doktor ya ateşli bir hastalıktan yada bir çarpma ile hafızasını kaybetmiş olacağını düşünür. İyileştirmek ve bir şeyler hatırlaması için çeşitli denemeler yaparlar fakat Ayşe hatırlamamaktadır. Annesine gitmek istemektedir. Ahmet ile Ayşe annesine gitmek üzere çıkarlar, Muzaffer boş beşiği hatırlar ve boş beşik türküsünü söyler. Ayşe türküyü duyunca duraklar ve kafası karışır bir şeyler hatırlamaya başlar. Sonunda babasını hatırlar, Muzaffer koşarak yanlarına gelir sarılırlar. Ve bir daha ayrılmamaya söz verirler."


Filmi tam izle
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder