Powered By Blogger

6 Ekim 2015 Salı

BİR DEMET YASEMEN (1961)

Senaryo ve Yönetmen Hulki Saner
Eser ve Senaryo  Sadi Güner
Foto Direktörü Kosta Psaros
Müzik: Kadri Şençalar
Yapım Erman Film/Hurrem Erman.  Saner Film/Hulki Saner Ortak Yapımı


Oyuncular: Belgin Doruk, Göksel Arsoy, Semra Sar, Neriman Uğurlu, Handan Adalı, Osman Zıt, Selahattin İçsel, Vahi Öz, Mualla Sürer, Haluk Orçun, Emire Erkan, Nezihe Güler, Gül Peri, Araksi Nero,Şarkıları Okuyan: Sevim Tanürek,


Konu: "Çalıkuşu ailesi öldüğü için Ferda Halasının yanına sığınmıştı. Küçükken yaramaz bir çocuktur. Halasının oğlu Fahri şiir yazmaktadır. Çalıkuşu herkesi yaramazlıklarından usandırır. Büyürler, Fahri piyano çalar Çalıkuşu da şarkı söyler. Halası birbirlerine yakıştırır. Çalıkuşu okuldan arkadaşları ile konuşur, Çalıkuşu"na sevdiği olup olmadığını sorduklarında, yalan söyleyerek Fahri"yi sevdiğini inanmazlarsa çağırabileceğini söyler. Telefon açar Fahri"ye yalan söyler Fahri gelir, koluna girer, kızlar inanır. Çalıkuşu, Fahri"yi kızdırır, Fahri kovalayıp yakalar ona kızacakken öper, Çalıkuşu utanmıştır koşarak eve gelir. Çalıkuşu Fahri"den kaçmaya başlar bir yandan da ona yakın olmak ister. Fahri neden kaçtığını sorunca utandığını söyler. Fahri onu sevdiğini ve evlenmek istediğini söyler.Evdekilere söylerler sevinirler. Düğün hazırlıklarına başlarlar. Fahri"nin şiir kitabı basılmıştır. Matbaanın sahibi onun onuruna bir davet verecektir. Kızı Suzan Fahri"ye aşıktır. Çalıkuşu onu kıskanır, Fahri davete Çalıkuşu"nu da götürmek ister ama o gitmez. Suzan hastadır, Fahri ona Çalıkuşu ile evleneceğini söyler. Suzan bayılır, Suzan"ın ablası Fahri"ye mektup getirir ve kardeşinin durumunu anlatır ve aramasını ister.Fahri Suzan ile buluşmaya gider Lütfİye durumu Çalıkuşu"na anlatır Davet başlar, Suzan ve Fahri de gelir. Evlenmişlerdir.


Çalıkuşu servis yapmaktadır. Birbirlerini görünce şaşırırlar. Çalıkuşu elindeki tepsiyi düşürür ve dışarı çıkar Fahri peşinden gelir. Şevkiye ve Suzan da gelir, Şevkiye Çalıkuşu"na kızar. Suzan ve Fahri evlerine gelmişlerdir. Suzan bitkindir ve sonunun geldiğini söyler.. Şevkiye Çalıkuşu"nu evden kovar sokaklardadır, yağmur yağar. Kenan"ın evine gelir. Çok hastadır tedavi olur. Lütfüye Çalıkuşu"nun Kenan"ın evinde olduğunu öğrenir. Dedikodular başlar, Lütfüye eve gelir onları görür, Kenan evleneceklerini söyler. Çalıkuşu gelinlik giymiştir evlenirler, Kenan"la gerdeğe gireceği için çok üzgündür, Kenan böyle bir şeyin asla olmayacağını kendisini kız gibi sevdiğini söyler. Çalıkuşu çok sevinir. Fahri"nin karısı ölür, Çalıkuşu"nu unutamamıştır. Kenan ile evlenmesine bir anlam veremez. Kenan artık iyice hastalanmıştır, Çalıkuşu"nun durumuna çok üzülür, Çalıkuşu"nun günlüğünü çalarak Hizmetçi ile Fahri"ye gönderir. Ve son arzusunun Halası Ferda hanımla görüşmesidir, ölür. Çalıkuşu halasının evine gelir fakat içeri giremez. Karşısında Fahri"yi görür. Fahri her şeyi defterden okuduğunu söyler. Sarılıp eve giderler. (www.digiturkwebtv.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder