Powered By Blogger

5 Şubat 2018 Pazartesi

YEDİ KOCALI HÜRMÜZ (1971)

Yönetmen: Atıf Yılmaz
Senaryo: Ayşe Yılmaz (Şasa)
Eser: Sadık Şendil
Fotoğraf Direktörü: Çetin Tunca
Müzik Direktörü: Nevzat Sümer
Yapım: Birsel Film/ Özdemir Birsel

Asistan Rejisör: Zeki Ökten, Asistan: Erol Amaç, Ar Direktör: Secat Kırmacı, Dekoür: Erbil Demirtaş, Kostüm: Niyazi Er, Makyaj: Zeki Alpan, Terzi: Muazzez Enbikyan, Işık Şefi: Mazhar Eröz, Set Amiri: Baki Soğukpınar, Işık Asistanı: Mustafa Kargın, Orijinal Direktör: Ferit Öngözkaş, Yazılar: Onu Bil, Prodüksiyon Asistanı: Yüksel Lavuk, Asistanı: Nihat Cerit, Seslendirme: Yotgo İlyadis, Renk Uzmanı: Turgut Ören, Montaj: Sezai Elmaskaya, Senkron: İhsan Yamak, Negatif Montaj: Muaharrem Uzun, Laboratuar Şefi: Hikmet, (Süperfon Stüdyosunda seslendirilmiştir).

Oyuncular: Türkan Şoray (Hürmüz), Tanju Gürsu (Katil Fişek Ömer), Salih Güney (Doktor), Süleyman Turan (Hızır Reis), Münür Özkul (Hasan Efendi), Suna Selen (Havva), Mualla Sürer (Doktorun annesi), Ali Şen (Kadı Efendi), Rukiye Göreç (Kılavıuz Safinaz), Güzin Özipek, Necdet Yakın (Hallaç Rüstem), Kudret Karadağ, Cevat Kurtuluş, Ahmet Turgutlu (Bekçi Memo), Necip Tekçe, Reşit Çıldam, Kemal Çelme,

KONU: İmam nikâhlı kocalarıyla alay edip onları birbirine düşüren bir kadının öyküsü komedi olarak anlatılmakta.


► Yedi Kocalı Hürmüz'ün hikâyesi, 8 yıl sonra, Atıf Yılmaz'ın ilgisini çekecekti Kostümler, teknik olanaklar ve renkli sinemanın avantajlarını da birleştirip bir tiyatro sahnesini sinemada canlandırmanın hayalini kuran Atıf Yılmaz, filmin ortasına koyduğu, dönemin yıldız oyuncusu güzeller güzeli Türkan Şoray'la büyük bir gişe başarısı hayal etmişti belki de. Ancak film ne yazık ki ilkinin başarısını yakalayamayacaktı. Filmin müziklerini Nevzat Sümer yapmıştı. Tabii o zamanlar sözleri Sevgi Sanlı'ya, bestesi Atilla Özdemiroğlu'na ait olan Yalnız Kullar (Tanrım) ortalarda yoktu henüz, şarkı için 10 yıl daha beklemek gerekiyordu. Ancak Türkan Şoray tüm güzelliğiyle ve işvesiyle, üstelik bir kadının nasıl hem böyle masum ve hem de böyle fettan olabileceğini bizlere göstermeye çalışırken devamlı kırpıştırdığı kocaman gözleriyle büyüleyiciydi. Ve tabii filmde de vurgulandığı üzere, onu son derece sadık ve saf bir eşken bu hale getiren sadakatsiz kocası Katil Fişek Ömer'den başkası değildi. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder