Powered By Blogger

31 Mart 2018 Cumartesi

ALEV (1976)


Senaryo ve Yönetmen: Nejat Saydam
Fotoğraf Direktörü: Melih Sertesen
Yapım: Acar Film / Murat Közeoğlu

Işık Şefi: Rıdvan Varol, Set Grubu: Necati Bostancı, İbrahim Kul, Taci Ersan, Mehmet Varol, Reji Ast: İzzet Özkaya, Kamera: Cem Sertesen, Prodüksiyon: Ahmet Kostarika, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Montaj: Özdemir Arıtan, Laboratuvar Şefi: Recai Karataş, Prodüksiyon Müdürü: Refet Gülerman, Prodüksiyon Temsilcisi: Gürcan Köseoğlu, (Acar Film stüdyosunda renkli laboratuarlarında hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Kadir İnanır (Yağmur), Necla Nazır (Alev), Hulusi Kentmen (Muhlis Bey), Aliye Rona (Yağmur’un annesi), Kadir Savun (Ali Reis), Saime Bekbay, Ahmet Kostarika, İsmail Hakkı Şen, İlhan Hemşeri, Osman Alyanak, Hamit Has, Nuri Şişko, Çocuk Oyuncular: Huriye Yirmibeş, Ahmet Yirmibeş,

Konu: Bir sahil köyündeki baba evine uzun yıllar yaşadıkları şehirden geri dönen Muhlis Bey ve ailesinin bütün hayalleri yıkılır.

Köylüler eskiden kalma bir husumetleri olan Muhlis Bey'e ve şehirli adetlerine göre yetişmiş bu eğitimli aileye karşı cephe alırlar.

Köyün balıkçısı Ali Reis ve karısı ise bu düşmanlığın ele başıdır. Bütün bu yaşa-nanlar arasında bir ışık çakmaya baş-lar. Muhlis Beyin kızı Alev ile Ali Reis'in oğlu Yağmur Reis arasında oluşan sı-cak bir yakınlaşma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder