Powered By Blogger

30 Mart 2018 Cuma

PEMBE PANTER (1975)


Yönetmen:Hulki Saner
Senaryo:Adnan Saner
Foto Direktörü:Rafet Şiriner
Yapım:Saner Film/Hulki Saner

Reji Asistanı: Engin Temizer, Kamera Asistanı: Taci Saraç, Laboratuvar: Hasan Örnek, Abdullah Akdeniz, Selahattin Kaya, İsmet Tomaçgil, Montaj/Senkron: İsmail Kalkan, Mevlut Koçak, Negatif Montaj: Sezai Elmaskaya, Renk Uzmanı: S. Türker Vatan, Seslendirme: Necip Sarıcıoğlu, Prodüksiyon Amiri: Şerif Ablak, Prodüksiyon Asistanı: Ergin Demirçubuk, (Yeni Stüdyo Laboratuarında hazırlanmıştır)

Oyuncular: Müjdat Gezen, Ceyda Karahan, Esen Püsküllü, Mete İnselel, Altan Günbay, Adile Naşit, Cevat Kurtuluş, Ekrem Dümer, Hakkı Kıvanç, Saadet Gürsoy, Misafir Sanatçılar: Anne Marie David, Güneri Tecer, Perihan Ateş, Mihrican Güngör, Nur-Ay, Perihan Ateş, Şenol Öztürk, Ata Saka, Giray Alpan, Orhan Çoban, Yılmaz Değişmez,

Konu: Panter lakabıyla tanınan Zeki takımının her zaman sahalardan galip ayrılmasına sebep olan çok iyi kalecidir. Zeki’nin tıpatıp benzeri olan Muttalip de mütevazı bir muhitte çaycılık yapmaktadır. Ama aklı fikri kumardadır. Çay dağıtırken hep müşterilerin karışır. Çay servisini aksattığı gibi sakarlığı yüzünden çay bardaklarını da kırmaktadır. Muttalip, kulakları az işiten Hafize Teyze ile güzel kızı Pervin'lerin evinde kalmaktadır. Birbirlerine aşıktırlar. Futbolcu Panter Zeki kamptan kaçamak yaptığı zamanlarda sevgilisiyle gazinolarda dolaşmaktadır. Kahvehanenin sahibi, Muttalip’i yine oyun oynarken yakalayınca işten atar, Hayatın tadını çıkarmaktan hoşlanan Muttalip arkadaşlarıyla bir gece gazinoya eğlenmeye gitmiştir. Barda oturan kulüp idarecilerinden biri onu Zeki zannederek kulübe haber verir. Takımın antrenörü ve diğerleri gazinoya gelirler. Ben Muttalip’in dedikçe onlar Zeki zannettikleri Muttalip’i sarhoş sanıp, şaka yapma, yakında maçın var, takımın sana ihtiyacı var,diye ayılması için banyoya sokarlar. Ertesi gün sahada pembe şort ve atlet giydirdikleri Muttalip’i düdük eşliğinde antrenmana zorlayan menajer onun canını çıkartmaktadır. Muttalip hala yalvarmaktadır. Ama inandıramaz. Bu arada Pervin’i, Hafize Hanımdan Cafer için istemeye gelirler, düğün hazırlıklarına karar verilir. Antrenman için koşuya çıkan Muttalip kaçar, eve gelir. Pervin’in odasına bahçe duvarından girer. Yine ona affettirir. Beni zorla futbolcu yapmak istiyorlar, der. Pervin yine Muttalip’le gezmeye başlamıştır. Huylu huyundan vazgeçer mi Muttalip toto kuponu doldurmuştur, Pervin’den para ister. Pervin kızar kuponu kendisi yatırır ve Muttalip’ten söz vermesini ister Kumar oynamayacak, Kızlarla gezmeyecek ve ortadan kaybolmayacaktır. Maç günü yaklaşmıştır, diğer futbol takımının adamları Muttalip’i Zeki diye kaçırırlar. Maksatları, onun şampiyonluk maçına çıkmasını engellemektir. O sırada antrenör Nuri evi basar, Muttalip’i kurtarmaya gelir. Ama Muttalip de bu durumdan pek memnun kalmıştır. Bir türlü gitmek istemez, bir yolunu bulur kaçar. Caddeye kaçabilen Muttalip’i hayvanat bah-çesinin bakıcısı yakalar, çünkü bir panter kafesinden kaçmıştır. Muttalip’i kafese kapatan bakıcı, Müdürüm böyle emretti, sen hayvansın der. Antrenör Muttalip’i bulur kurtarır. Maç günü gelir, çatar. Muttalip sahaya çıkmak üzeredir, hala işin ciddiyetinin farkında değildir. Kaleye geçer, direğe yaslanmış bekle-mektedir. Antrenör sinirlenir. ."

Muttalip golleri yemeye başlamıştır. Zeki ise sevgilisinin yanında radyodan maçı dinlemektedir. Spiker, Zeki, Panter Zeki formunda değil, golleri tutamıyor, deyince Zeki ,Ben buradayım, bu kim, diye şaşkına döner. Birinci devre bitmiştir. İkinci devre sahaya çıkarlarken, saha kenarından arkadaşları ve Pervin toto da 12 tutturduklarını bu maçı da kazanırlarsa 13 tutturup evleneceklerini söyler. Muttalip sahaya fırtına gibi çıkar, koşarak gidip kaleyi öper. Muttalip sanki bir kaplan olmuştur. Golleri tutar, skor tersine dönmüştür. Maç bitmiştir ve kazanmışlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder