Powered By Blogger

26 Ocak 2018 Cuma

İÇ GÜVEYSİ/İSTANBUL’LU DAMAT (1970)

Senaryo ve Yönetmen İlhan Engin
Kamera Manasi Filmeridis
Yapım Hisar Film / Özdemir Birsel

Eser: Hüseyin Rahmi Gürpınar, Reji Asistanı: Yavuz Işıklar, Kamera Asistanı: Selahattın Hiçdurmaz, Işık Direktörü: Mazhar Eröz, Prodüksiyon Amiri: Orhan Başkan, Montaj: İsmail Kalkan, Senkron: İhsan Yanık, Negatif Montaj: Hüsamettin Üren, Renk Uzmanı: Turgut Ören, (Süperfon Stüdyosunda seslendirilmiş, Ören stüdyosunda renklendirilmiştir. )

Oynayanlar: Sadri Alışık (Kont Osman), Piraye Uzun (Ayşe), Suna Pekuysal (Semiha), Mualla Sürer (Dadı Kalfa), Necdet Tosun (Aşçı), Mümtaz Ener (Dehri Bey), Raik Alnıaçık (Zafer), Osman Alyanak (Amca), Necdet Yakın (Mehmet), Yılmaz Gruda (Bahçevan Bayram), Selen Serper Hizmetçi), Rukiye Göreç (Seniha),


Konu: Hiçbir işi olmayan , yaşamını avarelikle geçiren Osman’ın bu hayat canına tak demiş, son çare olarak paşa dedesinin tanıdığı Dehri Bey’in dul ve 3 çocuklu kızı ile evlenir. Kısa sürede kayınpederinin gözüne giren Osman Kereste fabrikasının başına getirilir. Çocuklarla başa çıkamayan Dehri Bey çocukları dadıya emanet etmek için araştırmaya başlar ve İngiliz bir mürebbiye için gazetelere ilan verir. Bunu duyan Osman’ın arkadaşı Mehmet, Avustralya’da yaşayan kız kardeşi Ayşe’yi İngiliz mürebbiye olarak köşke getirir. Olaylar bundan sonra gelişerek devam eder. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder