Powered By Blogger

27 Şubat 2018 Salı

ÇILGINLAR (1973)


Yönetmen: Nuri Akıncı
Senaryo: Savaş Ustay
Kamera: Rafet Şiriner
Yapım: Ustay Film / Savaş Ustay

Oyuncular: Levent Çakır, Yeşim Yükselen, Talat Gözbak, Funda Ege, Ömer Özgül, Dursun Özmen, Hasan Özdemir, Fuad Okan, Behçet Erler, Nilgün Barlas, Yüksel Tozlak, Filiz Somer

Konu: Dolandırıcılık yapan Selma ve arkadaşları, genç iş adamı Orhan’ı dolandırmaya karar verir. Selma artık dolandırıcılık yapmak istemez bu son işidir. Arkadaşları Orhan’ın evinin yakınında Semra’ya araba çarpmış süsü verir. Orhan, Selma’yı önce evine, sonra da hastaneye götürür. Savcı ifade almaya gelir. Selma hafızasını kaybettiği söyler. Savcı olayın peşini bırakmaz eder. Vücudunda darp izleri olan Selma, hafızasını kaybetmiş gibi davranır. Gidecek yeri olmadığından Orhan’ın evinde kalır. Orhan sık sık Selma’dan şüphelenir, çok üstüne gider. Orhan ve Selma zamanla birbirine ilgi duyar. Selma duygularına yenik düşer, Orhan’la hayaller kurar. Kendinden utanır, gerçekleri anlattığı bir mektup yazar. Bu sırada Orhan’ın kaçakçılık yaptığını ve fabrikanın formalite olduğunu öğrenir ve mektubu vermez, vazgeçer. Selma’nın arkadaşları Orhan’ın evine telefon eder, Selma onlarla görüşmeye gider. Orhan Selma’yı takip eder ve gerçekleri öğrenir. Savcı da yaptığı izlemeler sonucu Orhan’ın gerçek kimliğini öğrenir. Orhan kendisini Selma’nın ele verdiğini düşünür. Selma Onunla konuşamaya çalışır, hislerinin gerçek olduğunu ve kendisini ihbar etmediğini anlatır. Orhan dinlemez.
Orhan’ın isteği üzerine adamları Selma’yı öldürmek için tekneye götürür. Selma, adamların elinden kurtulur ve Orhan’ın yanına gelir. Orhan ve Selma birbirine ateş eder. Son sözlerinde birbirlerini ölecek kadar sevdiklerini söyleyip ve ölürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder