Powered By Blogger

28 Mart 2018 Çarşamba

DELİ KIZ (1975)



Yönetmen:Necat Okçugil
Senaryo:Temel Tezol
Foto Direktörü:Tuncay Ural
Yapım:İstanbul Ticaret / Necat Okçugil

Reji Asistanı: Vasıf Okçugil, Kamera Asistanı: Mehmet Gün, Işık Şefi: Rıdvan Varol, Sesleri Alan: Necip Sarrıcıoğlu, Laboratuar Şefi: Türker Vatan, Senkron: Sabit Özergül, Mevlut Koçak, Montaj: İsmail Kalkan, Negatif Kurgu: Mahmut Eskici, Kazım Çakırmanoğlu, Laboratuar: Hasan Örnek, Selahattin Kaya, Abdullah Akdeniz, İsmet Tomaçgil, Prodüksiyon Amiri: Nihat Cerit, (Yeni Stüdyoda hazırlanmış ve seslendirilmiştir)

Oyuncular: Perihan Savaş, Mesut Engin Romina Katerina, Sami Hazinses, İsmail Hakkı Şen, Hamit Has, Diler Saraç, İlhan Daner, Turgut Özatay, Gülten Ceylan, Niyazi Vanlı, Hakkı Kıvanç, Atıf Kaptan, Yaşar Şener, Niyazi Vanlı,Orhan Çoban, Kenan Çelik, Ali Demir,

Konu: Film, Güllü ile Murat’ın aşkını anlatır. Murat, iş adamı Mahmut Hacıoğlu’nun tek çocuğudur. Bir gece kulübünde çalışan Sevda’ya âşıktır ve onunla evlenmek istemektedir. Fakat Mahmut Bey, bu evliliğe karşıdır. Mahmut Bey, vapurda tesadüfen tanıştığı işportacı Güllü’den yardım ister. Plâna göre Güllü, Murat’ı kendine âşık ederek Sevda’dan kurtaracaktır. Günü birlik işlerle geçinmeye çalışan Güllü, sakat olan babasını ameliyat ettirebilmek için bu işi kabul eder. Fakat bir oyun olarak başlayan Güllü ile Murat arasındaki ilişki, aşka dönüşecektir. (Aslan Erdem)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder