Powered By Blogger

29 Mart 2018 Perşembe

İSYAN (1975)



Senaryo ve Yönetmen:Remzi A. Jöntürk
Kamera: Ali yaver
Yapım:Barlık Film / Necdet Barlık

Sesleri Alan: Necip Sarıcıoğlu, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, Negatif Montaj: Ziya Kuşdoğan, Barlık Işık Servisi, Şef: Ergün Şimşek, Reji Asistanı: Korkut Korcan, (İpek Film Stüdyosunda hazırlanmış ve Yeni Stüdyoda seslendirilmiştir)

Oyuncular: Serdar Gökhan (Polat), Yaprak Alkan, Demir Özgür, Bilal İnci (Şef), Diler Saraç (Suzan), Mete İnselel (Feleğin Oğlu), Atilla Ergün (Hamdi), Feridun Çölgeçen (Otelci), Taşkın Esen, İhsan Gedik, Yaşar Güçlü, Muharrem Gürses (Örgüt Üyesi), Ali Ceylan, Meh-met Yağmur, Tevfik Şen, Erol Yeşilyaprak, Müjdat Saylav,

Konu: Film, yaşadığı kanunsuz hayatı bırakmak isteyen bir adamın ölüme sürüklenişini konu alır. Polat, Şeker Adam lakabıyla tanınan kiralık bir katildir. Bir uyuşturucu çetesinin hesabına çalışmaktadır. Polat, yıllarca önce Suzan’la evlenmiş ve bu evlilikten Barış adında bir çocuk doğmuştur. Ancak evlilik hayatına alışamayan Polat, Suzan’dan ayrılmıştır. Suzan ise Polat’ın patronuyla evlenmiştir. Polat, yıllar sonra Müjde adında genç ve güzel bir kadınla evlenir. Bu evlilik nedeniyle kanunsuz işlerden uzaklaşmak ister. Ancak patronun tehditleri nedeniyle işten ayrılamaz. Bu sırada Barış da kanunsuz işlere karışmak üzeredir. Polat buna engel olur. Ancak çeteden ayrılmak isteyen Polat için ölüm emri verilmiştir. (Hasan Sakın)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder