Powered By Blogger

22 Ocak 2023 Pazar

 

AŞK GELİYORUM DEMEZ (2009) 

Yönetmen : Murat Şeker, Senaryo: Selami Genli, Murat Şeker, Görüntü Yönetmeni: Veli Kuzlu, Müzik: Aytekin G. Ataş, Yapım: Tim’s Productions /Timur Savcı Sugar Workz/Murat Şeker, Uğur Şeker Ortak yapımı Kurgu: Levent Çelebi, Sanat Yönetmeni: Yasemin Kalaba , Ortak Yapımcı: Murat Şeker, Fragman Kurgu: Hakan Savran, Editör: Levent Çelebi, Kurgu Asistanı: Çağdaş Sercan, Ses Tasarım: Orçun Kozluca, Yürütücü Yapımcı: Esra Seyrekbasan Onar, Yapım Ajansı: Burak Şenkal, Tuncay Tekli, Yapım asistanları: Rıza Alkuzey, Volkan Tektaş, Ceygun Gökmen, Ali Tanrıverdi, İlhami Çengel, Caner Keçeci, Hakan Hızal, Kaan Özgü, Ali İlhan Sarman, Genel Koordinasyon: Hülya Şeker, Sanat Asistanları: Ufuk Özer, Cansu Tepeli, Caner Keçeci, Deniz Uluyıl, Cisil Murat, Kostüm Sorumluları: Eftal Sayın, 1.Kamera Asistanı: Olcay Oğuz, 2. Kamera Asistanı: Ekrem Yılmaz, 3.Kamera Asistanı: Caner Şen, Jimmy Jip: Murat Karakaya, Asistanlar: Enes Azman, Harun Al Tunsay, Dolby Operatörü: Özgür Dağgez, Asistanı: Bülent Koç, Stadycam Operatörü: Cem Emrahbaloğlu, Saç Makyaj: Ergun Gezer, Makyaj: Deniz Namoğlu, Best Boy: Gökhan Hasan Bıçak, Işık asistanları: Ali Erdoğan, Emre Kaya, Muhammed Erdoğan, Elektrik Teknisyeni: Oğuz Rdem, Set Amiri Serdal Ateş, Set Asistanları: Cem Tanışman, Gürkan Pansumanlar, Serkan Topal, Kamera Arkası: Abdullah Yavuz, İhsan Çakır, Ses Tasarım: Orçun Kozluca, Dialoglar: Mahmut Özdemir, Efektör: Ali Önen,

 Oyuncular: Bergüzar Korel Gökçe (Gözde Albayrak), Tolgahan Sayışman (Ali Tanrıverdi), Zeki Alasya (İsmail Tanrıverdi), Altan Erkekli (Miran Dayı), Altan Gördüm (Erdoğan Akbayrak), Yılmaz Gruda (Mankenci Atilla), Hakan Bilgin Ayakkabıcı Tahsin , Kemal İnci (Kayserili Nafiz), Yosi Mizrahi (Avukat Bilal), Ömür Arpacı (Çaycı Nuri), Müfit Aytekin (Laz Dursun), Hakan Bilgin (Ayakkabıcı Tahsin), Onur Buldu (Kürt Cemal), Müfit Aytekin, Konuk Oyuncu: Sarp Apak (Berkcan Aktaş), Deniz Alan (İnci), Gökçe Eyüpoğlu (Necla), Sera Tokdemir (Şebnem), Burcu Öncel (Sunuc), Eren Savcı (Çocuk Oyuncu), Muhammed Lamia Keita (Zenci Süleyman), Korumalar: Ali İpek, Mehmet Sami Baykara, Murat Şeker (Sivil Polis), Selami Genli ( Niyetçi), Ali İhsan Öztürk (Hamal), Erol Asker (Hamal), Mehmet Aykal (Denize atlayan genç), İbrahim Öztürk (Kilise papazı), Zabıtalar: Cemal Olgaç, Sıtkı yaman, Hülya Şeker (sekreter kız), Levent Eryüzlü (Ahmet), Aziz İzzet Biçici (Hamdi Kınalı), Ali Tanrıveren (Nafiz Oğlan), İzzet Tanrıveren (Nafiz Oğlan 2), Kamber Adalı (Nafiz Oğlan 3),

 Konu: Aşk Geliyorum Demez” filmi, Mahmutpaşa’da bir han esnafının hikayesini anlatır. Tolgahan Sayışman (Ali) handaki esnaflardan birinin oğludur. Ali, oldukça yakışıklı ve çapkın bir delikanlıdır. Bergüzar Korel (Gözde) ise esnafın çalıştığı hanı satın alan zengin müteahhidin, yardımsever, doğaya ve hayvanlara düşkün kızıdır. Müteahhit, esnafın çalıştığı hanı satın alır ve orayı yıkıp alışveriş merkezi yapmaya karar verir. Han esnafının bir an önce hanı boşaltmasını isteyince esnaf birleşerek bir plan yapar ve Ali’den Gözde’yi etkileyerek hanı kurtarmasını ister. Bir yardım gecesinde tanışan Ali ve Gözde birbirlerinden çok etkilenirler. Esnafında yardımıyla yapılan planlarla komik ve romantik bir hikaye başlar.

 “Aşk Geliyorum Demez” adlı film, tam bizim içimizden bir öykü. Aslında günümüz ekonomisinin bir hicvi. Bugünlerde pek görünmeyen bir dayanışmanın da öyküsü. Filmin en beğendiğim yönü oyuncu seçimi. Altan Erkekli “Miran dayı” rolünde çıtayı bayağı yükseklere koymuş ve bize özgü eski bir tat olarak çıkıyor karşımıza. Çaycıyı oynayan Ömür Arpacı da hayatının rolünü kapmış sanki... Öyle geliyor ki, sanki senaryo yazılırken onun için yazılmış.

 Tolgahan Sayışman dizilerden sıyrılıp farklı bir rolle kendini kanıtlamış. Bergüzar Korel’in performansı düşük. Ancak bunun büyük nedeni senaryo. O başrol için nasılsa Bergüzar var diyip o rolü es geçmişler. Yoksa oyuncunun bir günahı yok. Çünkü filmdeki pek çok yan rol için bile senaryo iyi geliştirilmiş. Bu nedenle de film güzel. Temiz bir iş çıkarılmış. Türk sinemasının geleceği için yeni nesilden “umutlanmam” giderek artıyor. Emeği geçen herkese teşekkür etmek gerek.


FİLMİ İZLE 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder