Powered By Blogger

22 Ocak 2023 Pazar

 

DENİZDEN GELEN (Zeytin Dalı) (2009) 

Yönetmen: Nesli Çölgeçen, Senaryo: Ersin Kana, Görüntü Yönetmeni Aydın Sarıoğlu Yapım Nöbetçi Yapım Ömer Can, Berna Akpınar Kurgu: Ahmet Can Çakırca, Sanat Yönetmeni: Gözde Giray, Film Hikayesi: Ömer Can, Müzik: Kemal Sahir Gürel, İrşad Aydın, Erdal Güney, Ayşe Önder Uygulayıcı Yapımcı: Sagutay Çetin, Serçin Asutay, Yardımcı Yönetmen: Ersin Kana, 1. Yönetmen Yardımcısı: Zeynep Tançelik, Yönetmen Yardımcıs: İpek Büyükakın, Hakan Alak, Zeynep Tançelik, Focus Puller: Halil İbrahim Çekiç, Renk Düzenleme: Mustafa Gökçe, Asistanı: Halil Polatlı, Işık Şefi : Gökhan Özgül, Işık Asistanı : Sezgin Keriş, Kostüm Sorumlusu: Ayşe Ekinci, Kuaför: Ayhan Berber, Sanat Asistanı: Seyhan Kırca, Ses Kayıt: Fatih Aydoğdu, Set Amiri: Zafer Yılmaz,, Prodüksiyon Amiri: Ersin Kuşku, Kamera: Halil Çekiç ,Asistanı: Kemal Çoban, Müge Alper, Boom Operatörü: Kahraman Aktaş, Ses Asistanı: İsmail Tan, Işık Asistanları: Tarık Oflu, Sezgin Keriş, Özenç Kaya, Ulaş İpek, Set Asistanları: Ömer Demir, Erkut Tansel, Kurgu Asistanları: Gökhan Güler, Atacan Budak, Korel kadı, Turan Yılmaz, Hüseyin Çayıırezmez, Salim Algül, Ozan Akıncı, Laboratuar sorumlusu: Erkan Aktaş, Negatif Kayıt: Şafak Mıhlaç, Baskı Renk Kontrol: Erol Şahin, Kopya Baskı: Zekeriya Şahin, Osman Yıldız, Yahya Öztürk, Film Yıkama: M. Mustafa Oruç, Mustafa Şahin, Ali Komaz, Tunvcay Koçtürk, Sona Kaymakçı, (Fono Film Laboratuarlarında hazırlanmıştır )

 Oyuncular : Onur Saylak (Halil), Ahu Türkpençe (Yaren), Sümer Tilmaç (Tekin), Jordan Deniz Boyner (Jordan), Sümer Tilmaç (Tekin), Deniz Özerman (Ümran), Deniz Büyükakın (başkomser), Orçun Masatçı (Polis Volkan), Emin . Gürsoy (Recep), Levent Can ((Berber Hayri), Ali Ekber Demirbaş (Kaan) Burak Demir (Polis Memet), Fatih Doğan (Esnaf Fatih), Mustafa Şen (Selim), Ergin Özdemir (Avukat Ergin), Ufuk Tosun (Tanık), Betül Baturalp (Güzin), Melek Dinç (Miriam), Öznur Witlox (Maya), Sarp Çölgeçen (müşteri),

 Konu: Eski bir polis, doğduğu topraklardan uzakta kaçak bir çocuk ve bir hemşirenin yolları kesişiyor ve dünyanın kanayan yaralarından, Batı’ya göç dramı Dalyan’da bir kez daha baş gösteriyor.

 Babasının zoruyla polis olan Halil görev sırasında şüphe üzerine bir Afrikalı göçmenin ölümüne sebep olur. Olayın vicdani sorumluluğu, intihara teşebbüs ve babasıyla sorunlu bir ilişki Halil’i kendi dünyasına hapseder.

 Jordan annesiyle birlikte başladığı yolculuğu Yunanistan’da buluşacağı babasıyla İngiltere’de sonlandıracaktır. Bu haftalar sürecek olan kaçak yolculuktur. Jordan babasına ulaşmadan önce son durağı dalyan’dır. İşte Jordan ve Halil’in yolları tamda bu noktada kesişir.

 Jordan’ın kaderi Halil’in ellerine teslim olduğu andan itibaren Halil de kaderini bu küçük çocuğa teslim eder. Jordan, kendinden kaçan Halil’in hayatına yeni bir yön verecektir. Tepkiyle başlayan bu ilişki yerini sevgiye ve fedakarlığa bırakacak Halil’in hedefleri değişecektir. Dalyan’da hayata gözlerini açan Caretta  Carettalar gideceği yolu doğasında varolan yön duygusu ile bulur ve okyanusa açılır. Jordan Carettalar gibi yolunu bulabilecek midir?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder