Powered By Blogger

22 Ocak 2023 Pazar

 

 BEN GÖRDÜM “Mın Dit” (2009) 

Yönetmen Miraz Bezar , Senaryo: Miraz Bezar, Evrim Alataş Görüntü Yönetmeni Isabelle Casez, Müzik: Mustafa Biber Yapım : Bezar Film/ Miraz Bezar Kurgu: Miraz Bezar, Ortak Yapımcı: Fatih Akın, Klaus Maeck,  1. Işık Asistan : İbrahim Demir, Işık Asistanı : Müjdat Yücel,

Oyuncular : Şenay Orak (Gülistan), Aram Kılavuz (Kaçak), Muhammed Al (Firat), Hakan Karsak (Nuri Kaya ), Suzan Ilır (Zelal ), Berivan Ayaz (Dilara), Fahriye Çelik (Anne), Alişan Önlü (Baba), Mehmet İnci (Mikail), Çekdar Korkusuz (Çekdar ), Recep Özer (Bindest)

 Konu: Diyarbakır Batman yolunda, karanlık bir Mayıs gecesinde, on yaşındaki Gülistanın ve kardeşi Fırat’ın hayatı acı bir şekilde değişir. Gazeteci olarak çalışan babaları ve anneleri çocukların gözleri önünde öldürülürler. Geriye sadece Gülistan, Fırat ve annelerinin kollarında ağlayan altı aylık kız kardeşleri Dilovan kalır.

 Çocukların tek akrabaları teyzeleri olan Yekbun’dur. Ama kısa bir süre sonra teyzeleri de kaybolunca, Gülistan ve Fırat, tamamen kendi başlarına kalırlar. Parasızlıktan evin eşyalarını satmaya başlayan çocuklar, evin kirasını ödeyemeyince Diyarbakır’ın sokaklarında yasamaya başlarlar.

 Eski hayatlarından tek geriye kalan, annelerinin onlara kendi sesiyle kayıt etmiş olduğu bir Masal kaseti dir. Masal “Zilli Kurdu” anlatır.


FİLMİ İZLE 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder