Powered By Blogger

30 Eylül 2015 Çarşamba

MURADA ERECEĞİZ (1958)

Yönetmen Memduh Ün
Senaryo Orhan Elmas
Kamera Ali Yaver
Yapım Pars Film / Reha Yurdakul


Müzik: Baki Çallıoğlu, Kadri Şançalar ve arkadaşları, Hikaye: Orhan Dilmen, Şarkılar: Aynur Akın, Nihat Mercanlı


Oyuncular: Gönül Bayhan, Turgut Özatay, Fatma Girik, Baki Tamer, Ahmet Tarık Tekçe, Ersun Kazançel, Asım Nipton, Adnan Uygur, Erol Taş, Mehmet Işık, Müşerref Çapın


Konu: Büyük bir çiftlik ve arazi sahibi olan Abdullah ağa (A.T.Tekçe) çok cimri bir adamdır. Bir küp dolusu altını vardır ve gözü gibi saklamaktadır. Abdullah ağanın kızı .Nazlı'ysa (F.Girik) çiftlikten katip Ömer'e (B.Tamer) aşıktır Fakat ağa kızını en az kendisi kadar zengin birisiyle evlendirmek istemektedir. Günün birinde Abdullah ağa pamuk satmak için istanbul'a gider. Burada paragöz bir kadın olan Gönül'e (G.Bayhan) kapılır. Gönül onu kısa zamanda etkiler ve evlenirler. 


Gönül'ün amacı altınları aldıktan sonra onu defetmektir. Abdullah ağa Gönül'ü çiftliğe getirir. Gönül daha ilk günden Nazlı'yı aşağılamaya başlar. Bu ara da çiftliğin pamuğunu kamyo-nuyla taşıyan şoför Rüstem'le de (T. Özatay) ilişkiye girer. Rüstem'de ağanın altınlarının peşindedir. Ömer, ağadan kızını ister ama isteği kabul edilmediği gibi çiftlik-ten kovulur da. Rüstem hemen bir plan yaparak Nazlı'yı kendisine ister. Abdullah ağa karısının da baskısıyla bunu kabul eder. Fakat Rüstem, altınlarını sayarken ağayı yakalayıp öldürünce işler karışır. Suç Ömer'in üzerine atılırCinayet suçundan hapse atılan Ömer, bir süre sonra kaçar. Nazlı çok hastalanmıştır. Ömer, gerçek katilleri yakalamak için çabalarken genç kız ölüm döşeğindedir.

Not : Film Beş bin metre negatifle onaltı günde çekilen çok ucuz bütçeli bir filmdir. Filmin dış sahneleri Antalya’da, İç sahneler ise Kasımpaşa’da “Kamburun Evi” denilen bir tür plato olan evde çekildi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder