Powered By Blogger

4 Şubat 2018 Pazar

MALKOÇOĞLU ÖLÜM FEDAiLERi (1971)

Senaryo ve Yönetmen: Remzi Jöntürk
Eser: Ayhan Başoğlu
Filmi Çeken: Cahit Engin
Yapım : Duru Film / Naci Duru

Reji Asistanı: Nezih, Kamera Asistanı: Ali, Prodüksiyon Asistanı: Galip, Seslendiren: Yorgo İliadis, Beste: Rıza Ateş, Solist: İsmet Nedim, Ar Direktör: Sohban Koloğlu, (Ören Stüdyosunda Hazırlanmış, Süperfon’da seslendirilmiştir.)

Oynayanlar: Cüneyt Arkın, Leyla Selimi, Oya Peri, Talat Hüseyin, Tuncer Necmioğlu, Danyal Topatan, Yaşar Güçlü, Aydın Tezel, Kami Kasravi, Adnan Mersinli, Hakan Bahadır, Yaman Coşkun, Yusuf Sezer, Haydar Karaer, Sohban Koloğlu

KONU: ran ortak yapımı olan filmde Sırp Kralı Mirkoviç, Papa'ya verdiği sözü tutarak, kızı Elza'yı (Leyla Selimi) drahoma olarak ayırdığı altınlarla birlikte, Prens Arnold'a vermeye hazırlanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet haber göndererek bu evliliğin Osmanlı-Sırp ilişkilerini bozacağını bildirir . Osmanlı elçilerinin sözleri Arnold'un adamı Kastillas (Aydın Tezel) tarafından tepkiyle karşılansa da, Kral Mirkoviç bu sözlere önem verir. Duruma Prenses Elza da kızar. Zira o da Arnold'la evlenmek istemekte ve Osmanlılardan da pek hoşlanmamaktadır. Bir namaz sırasında Kastillas ve adamları elçileri ve Sırp nöbetçileri öldürülür. Durumu öğrenen Fatih Sultan Mehmet Malkoçoğlu'nu (Cüneyt Arkın) bu iş için görevlendirir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder