Powered By Blogger

29 Eylül 2015 Salı

ALTIN KAFES (1958)

Yönetmen:Osman F. Seden
Senaryo: Sadık Şendil
Görüntü Yönetmeni Kriton İlyadis
Yapım Kemal Film / Osman F. Seden


Prodüksiyon Amirleri: Zeki Tezan, Nubar Terziyan, Macit Doğudan, Hasan Danabaşoğlu, Orhan Aykanat; Reji Asist. ve Dublaj: Osman Nuri Ergün; Işıklar: Necati İltaç; Dekor: Zare Cirityan; Kamera Asist.: Kenan Kurt, Prodüksiyon Ekibi: Erdoğan Orbay, Cumhur Özcan, Rıdvan Varol, Selahattin Canpolat, Yılmaz Gürbüz, Atacan Boran, Montaj: Sezai Elmaskaya, Senkron: Özdemir Arıtan, Laboratuvar: Faruk Özar, Seslendiren: Yorgo İliadis, Müzik: Zeki Müren; Filmde Okunan Şarkılar: "Yaşamak Zevki Verir", "Gül ile Bülbül", "Yaprak Dökümü", "Şoför Şarkısı", "Aşk Istırabı", "Geceler", "Kapıldım Gidiyorum" (Day Film Stüdyosu'nda seslendirilmiştir)

Oyuncular: Zeki Müren (Zeki), Nilüfer Aydan (Gül), Sadri Alışık, Sezer Sezin (Leyla), Münir Özkul, Atıf Kaptan, Üftade Kimi, Müfit Kiper, Melahat lçli, O. Nuri Ergün, Behzat Balkaya, Hasan Ceylan, Küçük Ahmet, Yetvart Tezeryan, Mehmet Ali Akpınar, Muammer Gözalan


Konu: Gül ile Zeki evlenme planları yapan iki gençtir. Fakir olan Zeki, evlenebilmek ve geçimini sağlayacağı bir araba alabilmek için para biriktirmeye çalışır. Sonunda arabayı alır. Arabasına müşteri olarak binen Leyla adında bir kadın, bilerek çantasını onutur. Zeki, çantayı Leyla'nın evine götürür. Zeki'nin sesinin güzelliğini anlayan Leyla ve kocası, gazinolarında çalışmasını teklif ederler. Ve öylece olaylar gelişir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder