Powered By Blogger

29 Eylül 2015 Salı

BİR DİLİM EKMEK (1958)

Senaryo ve Yönetmen Dr. Arşavir Alyanak
Kamera: Kosta Psaros
Yapım Erman Kardeşler


Oyuncular: Gülistan Güzey, Kenan Pars, Yılmaz Duru, Nilüfer Aydın, Danslar: Şehrazat,


Konu: Leyla (Gülistan Güzey) ve Tarık (Yılmaz Duru) iki yıldır birlikte yaşayan bir çifttir. Gizlice nikahlanacakları gün nikaha Tarık yerine babası gelir. Leyla’ya hakaret eder,Bu evliliğe hiçbir zaman rıza gösterme-yeceklerini söyler. Bunun üzerine Leyla kucağında bebeği ile İstanbul’a gider. Müzik hocasının tavassutu ile Müzisyen Sedat Nazmi (Kenan Pars) ile tanışır.Onun yardımı ile meşhur bir şarkıcı olur. Bu arada babası ölen Tarık konser ilanları yardımı ile Leyla’yı bulur.


Yeniden evlenmeye karar verirler. onunla beraber olmanın yollarını aramaktadır. Tarık açık denizlerde sefer yapan bir gemide II kaptan olarak çalışmaktadır 20 günlüğüne sefere çıkar. Dönüşte nikahları kıyılacaktır. Leyla da gözü olan ve onu ne pahasına olursa olsun elde etmek isteyen Sedat Nazmi de boş durmamaktadır. Bir konser dönüşü sarhoşluğundan istifade ederek Leyla’ya sahip olur. İntiharı düşünen Leyla kızını düşünerek vazgeçer. Tarık ise geçirdiği kaza sonucu seferden tek kolunu kaybetmiş olarak döner. Sedat mektup ve telefonları ile Leyla’yı taciz etmektedir. Leyla durumu kocasına anlatmaya karar verir,


Ancak. son bir kez Sedat ile konuşmaya gider. Sedat boş durmamış, buluşacaklarını Tarık’a haber vermiştir. Onları birlikte gören Tarık kızını alarak evini terk eder Leyla günlerce onları arar, tiyatro guruplarına girer, şehir, şehir dolaşır. Yıllar geçer kızı Gülçin (Nilüfer Aydan) büyümüştür. Oda annesi gibi müziğe yeteneklidir ve piyano dersi almaktadır. Hocası ise yine Sedat Nazmidir. Sedat Bu defa da Gülçin’in etrafında dolaşmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder