Powered By Blogger

27 Eylül 2015 Pazar

GÜLLÜ FATMA / ZEYNEB'in AŞKI (1957)

Yönetmen Memduh Ün
Senaryo Muharrem Gürses
Eser Nuri Genç
Operatör Hayrettin Işık
Yapım Yakut - İnci Film / Dr. Arşavir Alyanak


Reji Asistanı: Saltuk Kaplangı, Fon Müzik: Nevzat Ekmekçi ve arkadaşları, Montaj-Senkron: Ertem Göreç, Laboratuvar: Cemil Orhon, Ar Direktör: Semih Sezerli, Negatif Montaj: Halid Kunal, Ses Mühendisi: Esat Toroğlu, Türküler: Celal Adanalı, Nihat Mercan, (Yakut Ören Laboratuarlarında hazırlanmış Lale stüdyosunda seslendirilmiştir. )


Oyuncular: Muhterem Nur, Saltuk Kaplangı, Mehmet Özekit, Alev Özgün, Muazzez Arçay, Mehmet Işık, Semih Sezerli, Danyal Topatan, Faik Coşkun, Hüseyin Güler, Dr. Arşavir Alyanak, Alev Gürzap, Türküler: Celal Adanalı, Nihat Mercan


Konu: Güzelliği ile dillere destan ağa kızı Zeynep ile,yanlarında çalışan çoban Ömerin aşk öyküsü.Sonu Zeynebin ölümü ile biten unutulmaz bir aşk destanı.Özellikle Muhterem Nurun duru,saf güzelliğiyle izle-meye değer bir köy dramı..


Not: Film Şile’nin Alaçalı köyünde, köylülerin de katılımıyla gerçekleşmiştir. Filmin final sahnesi sansüre takılmış ve oldukça uzun bir bölüm filmden atılmıştı. Finalde Muhterem Nur ölmüş ve partneri Saltuk Kaplangı onu kucağında al kanlar içinde bir uzun hava tür-kü eşliğinde taşımaktadır. Sansür kurulu bu uzun ve kanlı sahnelerin kısaltılması talimatı-nı vermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder