Powered By Blogger

22 Ocak 2016 Cuma

KISKANÇ KADIN (1966)

Yönetmen : O. Nuri Ergün
Senaryo: Osman F. Seden (*)
Kamera: Necati İltaç
Yapım Akün Film/ İrfan Ünal Recai Akçaoğlu


Prodüksiyon Amiri: İbrahim Seven, Prodüksiyon Asistanı: Yorgo İstavridis, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Montaj: Özdemir Arıtan, Prodüktör: İrfan Ünal, Recai Akçaoğlu, (Acar Film Stüdyosunda Hazırlanmıştır).
 

Oyuncular: Cüneyt Arkın, Hülya Koçyiğit, Çolpan İlhan, Suma Pekuysal, Mualla Sürer, Orhan Elmas, Natuk Baytan, Tevfik Urgal, Muammer Gözalana, Timuçin Caymaz,

Konu: Asil bir ailenin kızı olan Rukiye (Suna Pekuysal) ailece tanıştıkları, çok zengin ve yakışıklı bir adam olan Kemal Seden(Cüneyt Arkın) ile evlenmek için can atmaktadır. Karısını kaybetmiş olan bekâr adam tüm kadınlarında da gözdesidir. Rukiye’nin hizmetine bakan ve Rukiye’nin annesinin (Mualla Sürer) sekreterliğini yapan genç ve güzel Nevin (Hülya Koçyiğit), Ke-mal Bey’in dikkatini çeker. Karısının ölümünden sonra hayata küsmüş olan ve hiç kimseye ilgi duymayan Kemal Bey, Nevin’le ilgilenmeye başlayınca; Rukiye’nin asilzade annesi kıskançlık yaparak Nevin’i işten kovar. Bu durum karşısında sessiz kalmayan Kemal Bey, genç kızı (Nevin) bırakmamaya karar verir ve kısa zamanda aralarında gelişen yakınlaşma büyük bir aşka dönüşür. Ancak evlenip, Kemal’in oturduğu köşke gelin giden Nevin’i, bura kıskanç bir kadın, ürkütücü sırlar ve kâbus dolu bir hayat beklemektedir.
______________________________

 (*) Daphhne Du Maurier’in (1907-1989) romanından Philip MacDonald’ın (1901-1980) uyarladığı ve Alfred Hitchcock’un (1899-1980) 12 Nisan 1940 yılında Amerika’da (USA) gösterime giren “Rebecca” filminden, Başlıca rolleri; Laurence Olivier (1907-1989), Joan Fontaine (1917), George Sanders (1906-1972) ve Judith Anderson (1897-1992) paylaşmışlardır. (Kyn: The Internet Movie Database)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder